Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Gyertyakészítés

Gyertyakészítés

Gyertyakészítés alapanyagai, és a hozzá használható díszítő alapanyagok.

Gyertyakészítés

Gyertyák készíthetünk otthoni, megmaradt gyertyákból, viasz granulátumokból, méhviasz lapokból. A gyertyakészítéshez szükséges megvásárolható viaszok között is van választási lehetőségünk. Használhatjuk a megszokott paraffint, de választhatjuk a környezetbarát alapanyagokat is, mint a szójaviasz, repceviasz, méhviasz. 

A gyertyák öntéséhez többféle öntőforma közül választhatunk:

Tömbgyertya készítése: Használhatunk szilikon formákat, akril gyertyaöntő formákat, vagy készíthetünk magunk is egyszerűbb alakzatokat vastagabb műagyag lapok ragasztópisztollyal való összeragasztásával.

Pohárgyertya készítése: Felhasználhatjuk a már elfogyott pohárgyertyáink üvegeit, csavaros tetejű üvegcséket, fém dobozokat, betonból öntött tartókat, cserép, kerámia, porcelán kaspókat, bögréket. 

Illatviasz készítése: A konyhában használt kisebb méretű, csokoládé bonbonokhoz használt szilikon formák tökéletesek erre a célra.

Gyertya és más alapanyagok párosítása:

Nem csak a megszokott gyertya alapanyagból készíthetünk gyertyákat, hanem párosíthatjuk betonnal, epoxi gyantával, különböző szemcseméretű ásványporokkal.

Dekupázs a gyertyára:

A Pentart gyertyaragasztója, pontosan erre a célra készült, hogy a szalvétákat, és a rizspapírokat szépen fel tudjuk ragasztani a gyertyára. A gyertyaragasztó égésgátló terméket tartalmaz.

Gyertya festése:

Ha gyertyára mintákat, motívumokat szeretnénk festeni, a gyertyaragasztó erre a célra is használható. Kenjük be vele a gyertya díszítésre váró részét, majd száradás után már festhetünk is rá akrilfestékkel. Pöttyözhetünk, indákat készíthetünk rá kontúrozóval, 3D tollal, glittertollal...

Gyertya díszítése:

A gyertya díszítésére sokféle alapanyagot használhatunk. A dekorragasztó segítségével felvihetünk a felületére füstfóliát, metál fóliát, és pelyheket. Az ECO glittert, csillámport, glitterport keverjük össze a gyertyaragasztóval, és úgy tegyük a gyertya felületére. 

Az gyertya öntésnél a rétegek között használhatunk díszítésként üvegtörmeléket, kagylókat, apró kavicsokat.

A gyertya felületére plusz rétegben tehetünk szárított virágokat, terméseket, kávészemeket, nagyobb kagylókat.

Megpróbálkozhatunka transzferálással is. Kenjük le a gyertyánkat gyertyaragasztóval, majd használjuk a Pentart képtranszerjét, hogy felvigyük a gyertya felületére a kívánt képet.