Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Dekupázs

Dekupázs, vagy decoupage technikához szükséges alapanyagok és kellékek

Dekupázs technikához ajánljuk különböző felületek díszítéséhez. Dekupázs ragasztó használható fa dobozok, fa lapok, polisztirol vagy hungarocell tárgyak, karton tárgyak, üveg, textil alapanyagok stb. díszítéséhez. Rendkívül széles körben elterjedt technika, úgy is mondhatjuk, hogy a kreatív hobby technikák egyik alapja. Többféle kiszerelésű és több fajta felületre ajánlott dekupázs ragasztó közül válogathatsz. A technika kombinálható más díszítő technikákkal így festéssel, stencilezéssel, transzferálással együtt igazán különleges szépségeket alkothatsz.

A decoupage egy kreatív technika, amelyben papírkivágatokat, szöveteket vagy más vékony anyagokat ragasztanak fel különböző felületekre, például fa, MDF, karton, fém, üveg vagy porcelán tárgyakra. A szó eredetileg francia eredetű, és "kivágás" jelentést hordoz.

A decoupage technika során a kiválasztott anyagokat speciális ragasztóval (decoupage ragasztóval) rögzíted a kívánt felületre. Ezután a ragasztóval lekent felületet tovább díszítheted, például festheted, lakkozhatod vagy más dekoratív elemekkel kombinálhatod. A végleges hatás egy vékony réteg lesz, ami a tárgyakon úgy tűnhet fel, mintha kézzel festették vagy szépen bevonták volna őket.

A decoupage technikával számos különböző tárgyat díszíthetsz, például dobozokat, képkereteket, tálcákat, bútorokat és még sok mást. A kivágott minták lehetnek különféle minták, mint például virágok, madarak, levélkék vagy akár képek is.

Ez a technika sokak számára szórakoztató hobbi, és lehetővé teszi, hogy egyedülálló és dekoratív tárgyakat hozzanak létre. A decoupage segítségével az emberek személyes stílusukat és kreativitásukat fejezhetik ki a tárgyaikban.