Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Virágkötészet

Virágkötészet

A virágkötészet kategóriánkba megtalálod az asztali díszekhez, vagy kopogtatókhoz szükséges alapokat, dekorációs és virágkötészeti kellékeket, selyemvirágokat, zöldeket, figurákat, szalagokat....

Virágkötészet

A virágkötészeti munkákhoz számos növény és alapanyag használható fel, az élő virágtól az ipari, mesterséges növényekig.

Webshopunkban megtalálhatóak a  száraz termések, selyemvirágok, művirágok, melyekkel otthon is könnyen elkészíthető ajtó kopogtatókat és asztaldíszeket lehet elkészíteni, szalagokkal, figurákkal, táblákkal.

A virágkötészeti alapok lehetnek dobozok, kosarak, koszorúk, bögrék, kaspók, fadarabok, de bármilyen olyan eszköz, amire, vagy amiben rögzíteni tudjuk a dekor virágokat és anyagokat.

A legfontosabb virágkötészeti kellékek közé tartozik a száraz oázis és a ragasztó pisztoly. A száraz oázis egy könnyen vágható, darabolható, alakítható anyag, ami egy nagyméretű szürke téglához hasonlít, és kifejezetten víz nélkül is megmaradó anyagokhoz használható.

A ragasztó pisztoly pedig egy elektromos készülék, amelybe belerakjuk a méretben hozzá illő ragasztó rudat, a szilárd ragasztó a hő hatására megolvad és olyan felületekre is felragaszthatjuk segítségével a műnövényeket, selyemvirágokat, pozsgásokat, száraz terméseket, amelyek egy folyékony ragasztóval nem ragadnának meg, mert kicsi felületen érintkezne a két alapanyag.

A selyemvirágok ma már inkább egy összefoglaló név a műnövényekre, de régen valóban selyemből készültek. De mivel ezek a kézzel varrott selyemvirágok nagyon drágák lennének, elkezdték őket ipari módon gyártani. A műnövények többféle alapanyagból készülhetnek. Vannak a valóban műagyagból gyártott műnövények, ezek inkább különféle zöldek, pozsgások, bogyók, termések, gyümölcsök. A polifoam, vagy habvirágok. És a textil alapanyagúak, melyek nagyon szépen tükrözik vissza a valódi virágok felépítését, megjelenését.

A selyemvirágok egyre népszerűbbek, hiszen tartósak, nem igényelnek gondozást, nem hervad el, minden évszakban beszerezhetőek, nem okoznak allergiát, és nagyon jól kombinálhatóak száraz termésekkel, fa dekorációkkal, kerámia figurákkal.

Az asztali, vagy ajtódíszeinket kombinálhatjuk szárított termésekkel. A szárított termés lehet natúr, fehérített, vagy színezett. A dekorációnk színeihez tudjuk igazítani ezt az alapanyagot is. Lehet illatos is a növénykombinációnk, ha egy kis illatos termést csempészünk bele. Ez lehet narancs, fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, éppen ami a megadott évszakhoz illik.

Egy otthoni dekoráció nem fejeződik be a selyemvirágok, műnövények, vagy száraz termések felrakásával. Választhatunk hozzá illő dekorációs kellékeket: bogyókat, szalagokat, figurákat táblácskákat, feliratokat, és gyertyákat is.

 

Szűrés