Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Transzferálás

Transzferálás

Az oldatos transzfer és a képtranszfer lehetőségei, technikája.

Transzferálás

A transzferálás két technikáját, módját mutatjuk meg, és a hozzá kapcsolódó termékeket.

Az egyik az oldatos technikával készül, a másik a gél állagú képtranszferrel.  Mindkettőnél fontos az alap, amire majd a transzferálást végezzük, hiszen minél simább annál szebben mutat majd a végeredmény.

De hogyan használjuk őket?

Transzfer oldat:

Tulajdonképpen egy oldószer, ami a papírról feloldja a lézernyomatot. Kétféle kiszerelésben kapható, a 25ml üveges és a 10ml toll formájában. A lézernyomat az oldat esetén fekete-fehér, és tükörfordított. 

A papírt mintával lefelé tegyük rá a díszítendő felületre és rögzítsük a papír szélét, hogy ne mozduljon el. Óvatosan itassuk át transzfer oldatba mártott vattapálcával, vagy használjuk a transzfer tollat. Vigyázni kell, hogy ne áztassuk el nagyon a transzferálandó papírt, mert akkor a színek elmosódhatnak .
Ezt követően fa spatulával, vagy kanál domború felével dörzsöljük át a képet, enyhe nyomást kifejtve.
Néha kukkantsunk alá, és ha már szépen átment a nyomat, távolítsuk el a papírt.
Lakkozással, textil használata esetén a textil médiummal, és vasalással fixáljuk a képet a felületen.

Képtranszfer:

Itt szintén lézernyomtatott mintákról beszélünk, amit tükörfordításban nyomtatunk, de itt már lehet fekete-fehér, vagy színes nyomat is.

A díszítendő felületet és a kép színét kenjük be a képtranszferrel, majd a képet fordítsuk rá a felületre. A kép belsejétől kifelé simítsuk rá a felületre, úgy hogy ne maradjon alatta buborék, és a kép felső felületére ne kerüljön a transferből.

Hagyd 24 órát száradni, majd vizezd be a papírt és kezd el ledörzsölni. Ha úgy érzed lejött minden, szárítsd meg hajszárítóval, ha visszafehéredik, akkor van még mit ledörzsölni róla.

Szinte minden felületre használható, fa, feszített vászon, textil, üveg, fém...

 

Szűrés