Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Ékszerkészítés

Ékszerkészítés

Az ékszerkészítés kategóriában összeszedtük azokat az alapanyagokat, és kiegészítőket, melyekkel otthon is csodaszép ékszereket tudunk készíteni saját magunknak számára, vagy ajándékba.

 

Beton és ékszerkészítés:

Mostanában az egyik legfelkapottabb alapanyag ékszerek és dekorációk készítéséhez. Az ékszer felülete szürke színű, porózus lesz, ezért inkább a minimal, vagy industrial stílus kedvelőinek ajánljuk, de egy kis csillámmal, glitterrel, strasszal, vagy fémes fóliával elegáns fülbevalót, vagy medált is készíthetünk belőle. De ha maradnál a minimal stílusú ékszereknél, akkor száradás után matt akril festékkel mintákat, alakzatokat festhetsz a felületére, vagy díszítés nélkül is használhatod. Szükséged lesz hozzá Pentart Ékszerbetonra, vízre, szilikon formára a kiöntéshez, és a díszítéshez szükséges anyagokra, ékszer alkatrészekre. Lakkozással időtállóvá tehetjük és készíthetünk olyan formákat is amiket lakásdekorációnak használhatunk. Tálakat, bútorgombokat, figurákat…

Epoxi műgyanta:

A műgyanta ékszerek díszítésénél határ a csillagos ég. Az alapokat és lehetőségeket egy remek letölthető formában el is olvashatod webshopunkban: https://kreativpartner.hu/hobby-mugyanta-kisokos A díszítő kellékek tárháza és a lehetőségek napról napra bővülnek, de az biztos, hogy a virágokkal díszített, és színező anyagokkal színezett ékszergyanta nagyon közkedvelt. Az ékszerek készítéséhez szükséged lesz a Pentart Szuper Üveggyantájára, díszítő és színező anyagokra, keverő pohárra és keverő pálcára, professzionális szilikon formára, vagy fém ékszerformára (amibe lencseformát is lehet tenni) és ékszer alkatrészekre. Az epoxi gyanta alkalmas olyan dekorációk készítéséhez is, melyek feltétele, hogy vízálló legyen. Így készíthetünk belőle szappantartót, bútorgombot, poháralátétet, csecse-becse tartót, könyvjelzőt…

Elefántcsont gyanta:

Az elefántcsont gyanta egy kétkomponensű anyag, amit összekeverve gipszhez hasonló anyagot kapunk. A kikevert anyagot, amit szintén formába, vagy ékszeralapba önthetünk, száradás után festhetünk, dekupázsolhatunk, antikolhatunk. Mondhatjuk, hogy úgy működik, mint a beton, de színében bézs, felülete fényes és sima, ezért is alkalmas a sokak által kedvelt szalvéta technikához. A Pentart elefántcsont gyantájából kisebb kereteket is kiönthetünk öntőformák segítségével, amiket aztán felhasználhatunk ajtókopogtatók, asztali díszek díszítésére. Ha nem csak keretet, de a hátfalat is kiöntjük, akkor a kicsi hátlapokra fényképeket is dekupázsolhatunk, így személyes ajándékot is készíthetünk belőle, mondjuk egy esküvői köszönőajándékot.

Fimo süthető gyurma:

A Fimo süthető gyurmája már nagyon régóta ismert anyag az ékszerkészítők körében. Míg a többi anyagot inkább a tini korosztálytól felfelé ajánljuk, addig a gyurmából az ügyes kicsik is készíthetnek ékszereket saját maguk, vagy anya, nagymama számára. Igaz a sütésnél itt azért be kell segíteni! Nagyon sokféle Fimo gyurma közül választhatunk. Léteznek sima Soft gyurmák, és Effektek is, melyek kisütés után jól látható tulajdonsággal rendelkeznek. Ez az effekt lehet csillámos, metál, átlátszó, gyöngyház, neon, pasztel, bőrhatású, illetve ásványokhoz is hasonlíthatnak. Készíthetjük ékszerünket egy színből, de keverhetjük is a színeket, effekteket. Az otthonunkba pedig elkészíthetjük az odaillő tálkát, bútorgombot, függönyelkötő díszt, figurát, vagy fali díszt.

Az ékszerek felületi díszítése:

A Fimo, beton és gyanta ékszereket is többféle képpen dekorálhatjuk. Erre a célra használhatunk glittereket, szórógyöngyöket, metál fólia pelyheket, zúzott üvegtörmeléket.

A dekorációs anyagokat (szórógyöngy, pelyhek, glitterek) belekeverhetjük a műgyantába  kiöntés előtt, vagy belerakjuk a szilikon formába a dekoranyagot (glitter, zúzott üveg, szórógyöngy) és ráönjük a betont, Decor Clayt, vagy Elefántcsont gyantát. Ha a beton ékszert fólia pelyhekkel szeretnénk díszíteni, akkor használjunk hozzá füstfólia ragasztót, majd ha öntapadóssá válik az anyag, ragasszuk rá a füstfólia vagy metál fólia pelyheket.

Az öntőporok és gyanták színezése:

A Pentart Szuper Üveggyantáját gyantaszínezővel, oldószeres tintával, Mica porral, vagy fémpigmentekkel tudjuk színezni. A Pentart ékszerbeton, és a Decor Clay színezéséhez pigmenteket (Mica por, Pentart pigment, fémpigment, pigment pasztával) használhatunk, a por alapú pigmentekből max 10% arányban, a pigment pasztából pár cseppre lesz szükségünk a színezéshez. Ha többet rakunk bele, sérülékenyebbé válik az ékszerünk. A Pentart Elefántcsont gyantát pedig oldószeres  színezékkel, mica porral, fém pigmentekkel tudjuk anyagában színezni.

Sok sikert kívánunk ha az otthoni ékszerkészítés technikáit szeretnéd kipróbálni.

Szűrés