Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Stencilek és pecsételők

Stencil sablon

Válogass rengeteg stencil mintánkból.

A stencil sablonok, festősablon használatával a pasztákat, festékeket egyszerűbben viheted fel a díszítendő tárgyak felületére.

A műanyag stencilek, minták segítségével szép felületi mintákat vihetsz fel az alapanyagokra. Festősablon segítségével díszíthetsz fa, üveg, textil, polisztirol és falfelületeket egyaránt.

Alábbi képekre kattintva találod különböző méretű és mintájú stencil sablonjainkat:

Stencil sablon

Stencil sablon vagy műanyag festősablon segítségével akkor is nagyon szép, egyedi mintákat tudsz készíteni, ha nem tudsz ügyesen rajzolni vagy festeni. A festősablon ezért nagyon hasznos eszköze a kreatív alkotásnak. Nem muszáj minden alkalommal a minták teljes felületével dolgoznod, egy-egy részletét használva is nagyon szép alkotások születhetnek.

Festősablon használat alapszabályok

A stencilezés megfelelő elvégzéséhez be kell tartani azonban néhány alapszabályt. Fontos és sokat használ a folyamatnak, ha előzetesen lealapozod, lefested, illetve zsírtalanítod a felületet.

Fontos a festék vagy a paszta állaga és az úgynevezett "szárazecset" technika használata. Ez azt jelenti, hogy ne túl sok festékkel használd az ecsetet, ne folyjon be a minták alá a festék. Érdemes szivacsecsettel végezni a stencilezést, ez is az éles körvonalakat segíti el.

A műanyag stencil, festősablon rögzítése a felületen is kiemelt téma, amihez ragasztó szalagot vagy stencil rögzítő spray is használható. A festősablon és a felületek tisztítására is érdemes időt fordítani, hogy sokszor lehessen használni őket. Tisztíthatod szappanos vízzel vagy speciális stencil sablon tisztítóval.

Jó tanácsok stencilek használata előtt:

1. A stencil rögzítése

Nagyon fontos, a műanyag stencilek, a felületek rögzítése. Ha ezt nem teszed meg, akkor jó eséllyel el fog mozdulni a festék vagy a paszta használata közben és aláfolyik a stencilnek, ezáltal csúnya, maszatos lesz a minta, nem lesznek szép kontúros körvonalak. Első tanács tehát, szükséges a műanyag festősablon rögzítése.

2.Ecsethasználat

A stencilezés során az ecsethasználat más mint a szokásos festési technikáknál. A festéket felvihetjük szivacsecsettel, ami egy kis fa nyéllel rendelkező kerek szivacs és különböző méretekben kerül forgalomba, vagy stencilező ecsettel. Ez utóbbi is kör alakú és különböző méretekben kapható sörte ecset. Szálai nem túl puhák, de elég rugalmasak.

Ecsetünkkel úgynevezett „dry brush”, vagyis szárazecset technikával dolgozzunk. Ez annyit tesz, hogy kevés festéket vegyünk fel, majd oszlassunk el a szálak között, a felesleget pedig papírtörlőn töröljük le.

Az ily módon felfestékezett ecsetet lehet ütögető mozdulatokkal, vagy körkörös simításokkal használva színezni a stencil mintát. A szivacsecset esetében hasonló a sorrend, hasonlóan járj el, vagyis kevés festékkel töltsd fel, a felesleget pedig itasd le és finom ütögető mozdulatokkal vidd a felületre.

3.Tisztítás

Annak érdekében, hogy a műanyag stencil sablon többször is használható legyen, fontos a minták, felületek tisztítása. A friss festéket vízzel távolíthatjuk el, azonban a rászáradt festék vagy paszta “vízoldhatatlan”.

Erre megoldás a  Stenciltisztító spray, amit fújjunk a tisztítandó felületre, hagyjuk hatni az anyagot, majd kb. 30-60 perc után szappanos vízzel mossunk le. Ugyancsak ezzel távolíthatjuk el a műanyag festősablon felületére fújt ragasztót is. Ha így jársz el, sokáig használhatod majd szép stenciljeidet.

Ha az alkotás örömét keresed, válaszd a Kreativpartner webáruházat.

Webáruházunkban mintegy 3000 kreatív hobby, művészellátó és dekorációs termék között keresgélhetsz. Mindig találsz nálunk akciós termék választékot, és rengeteg újdonságot, egyedi terméket is. Folyamatosan követjük a dekorációs és hobbi termékek trendjeit.

Raktárkészlet

Raktárkészletről szolgálunk ki, extra gyors szállítással. Munkanapokon délelőtt 10 óráig leadott rendeléseket aznap, 10 óra utáni rendeléseket másnap átadjuk a futárnak, így akár 1-3 munkanapon belül átveheted rendelésedet.

Ingyenes szállítás

20.000 Ft felett ingyenes szállítással állunk rendelkezésedre. Törzsvásárlói és V.I.P. törzsvásárlói programunkat regisztrált vásárlóként tudod kihasználni, melynek keretében 5%-os illetve 7%-os állandó kedvezményre szerezhetsz jogosultságot. Rengeteg ötlettel, tippel segítjük alkotó kreatív Partnereinket, melyeket "Ingyenes" menüpontunk alatt találsz.

Válogatott termékek

Minőségi, válogatott kreatív hobby és dekorációs termék csoportokat forgalmazunk, így található meg termékválasztékunkban a műaynag festősablon, stencil sablon termékcsalád is.

Forgalmazó: kreativpartner

   

Szűrés