Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Hobby festés kisokos

Kedves Kreatív Partnerünk,

Köszönjük, hogy érdeklődsz hobby festés kisokos összeállításunk iránt.

 

Itt tudod letölteni a hobby festés kisokost:

LETÖLTÖM

Ha fenti "LETÖLTÖM" gombra kattintasz, akkor pdf. formátumban megnyílik a dokumentum, melyet olvashatsz, de akár le is tölthetsz számítógépedre.


Hobby festés kisokos összeállításunkban alábbiakat találod:

  • Akril festékek típusai
  • Színkeverés alapjai
  • Hobby festés technikák

A hobby festés kisokost elolvashatod alábbi online könyv formájában, de le is töltheted itt, ezen a linken:

Hobby festés kisokos letöltése

Reméljük találsz benne sok-sok érdekességet és segítségedre lesz, hogy egyre szebb, kreatív alkotásokat készíts.

Fenti online könyvet lapozhatod, és nagyíthatod is az alul található vezérlő billentyűkkel. Ha szeretnéd teljes képernyős nézetben is olvashatod, majd az ESC billenytyűvel vagy a vezérlő billentyűvel eredeti méretre válthatsz. Használd tehát az alsó sor vezérlő billentyűit a kényelmes olvasási méret beállításához.

Ha szeretnéd kipróbálni a tanultakat, ITT TALÁLOD a Kreativpartner webáruházban az akril festékeket:

KLIKK IDE >>> Akril festékek.

Jó kreatívkodást kívánunk, és tudod, ha "az alkotás örömét keresed" ránk mindig számíthatsz.

Hobby festés kisokos

Mire figyelj mint hobby festő? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, ha kreatív hobby alkotásaid elkészítésekor festeni is szükséges.
Hobby festőként leggyakrabban akril festékeket használunk, amelyből számos változat létezik. Először röviden tekintsük át a leggyakoribb akril festék típusokat.
1 Akril festékek típusai - mit mire?
A Kreativpartner webáruházban mi főként a Pentart akrilfestékeket forgalmazzuk. Finom szőrű szintetikus ecsettel és szivacsecsettel egyaránt felhordhatóak. A vízbázisú festékek vízzel hígíthatók, de száradás után vízoldhatatlan felületet képeznek. Van a klasszikus Matt Akril Festék mellett MetálGyöngyház és Irizáló Chameleon Effekt Festék, amelyeket elsősorban ecsettel ajánlatos kenni, mert az effekt pigmentek a lehető legsimább felületen érvényesülnek a legjobban. Ugyanez érvényes a Delicate és a Glamour festékekre is. Nemrég forgalomba került egy új festékcsalád, a Krémes akril festékcsalád, amely félfényesmetál és matt változatban is kapható. Mint neve is mutatja, krémes, vagyis jóval sűrűbb, mint hagyományos akrilfestékek. Ezeknél is az ecset alkalmazásával érhetünk el szép, egyenletes felületet, viszont a sűrű, krémes állag lehetővé teszi, hogy spatulával strukturált felületet alakítsunk ki akár szabadon alakítva a formákat, akár stencil sablonba kenve. Ezekkel az új krémes akrilfestékekkel tehát sokkal hatékonyabban lehet stencilezett felületeket létrehozni. Ha viszont pont azt szeretnéd elérni, hogy a festéked folyósabbá váljon, illetve a manapság népszerű folyatásos festési technikát használnád, akkor az Akrilfesték higítót, a Pouring Médiumot érdemes használnod. A Decor Paint Soft festékek, melyek mellett megjelentek a Dekor Zománc és a Dekormetál Matt festékek is egy más kategóriát jelentenek, elsősorban bútorfestőknek ajánljuk, színeik remekül keverhetőek sőt, akril festékekkel is keverhető. Maximum 30% akrilt adagolj hozzá, mert ezen felüli mennyiség esetén elveszti azon különleges tulajdonságát, hogy porózus felülete könnyen visszacsiszolható, így nagyon kellemes, selymes felületet ad. Ecsettel és szivacsecsettel egyaránt használható. Első kérdés tehát, ha hobby festőként festeni szeretnél, magának a festéknek a kiválasztása. A Kreativpartner webáruház széles festékválasztékát, ahol több mint 700 festékből tudsz válogatni itt találod: Festékek

2 Színkeverés

Mindegy, hogy ecsettel vagy szivaccsal dolgozol, a teljes fedéshez az akrilfestéket két rétegben célszerű festeni. Így adja ki a színét igazán telítetten. Ha már színekről beszélünk, a Pentart kínálatában csak matt akril festékből 76 szín van, melyek között természetesen megtalálhatók az alapszínek és más, előre kevert színek, változatos fantázianevekkel. Mit tegyünk azonban, ha épp nincs kéznél olyan szín, amire éppen szükségünk van? Keverjünk! Nézzük a színkört, ami nagy segítség mindenkinek, aki festékkeverésre adja a fejét.
Az alapszínek vagy más néven elsődleges színek azok, amelyek más színekből nem keverhetők ki: SÁRGA-PIROS-KÉK. Ezek keveréséből jönnek létre a másodlagos színek: SÁRGA+PIROS=NARANCS PIROS+KÉK=LILA KÉK+SÁRGA=ZÖLD A másodlagos és elsődleges színek keverése a harmadlagos színeket eredményezi.A színekkel való játék során végtelen lehetőséget kipróbálhatsz, jó is ha kicsit gyakorolsz. Az alapszíneken kívül, (SÁRGA, PIROS, KÉK) mindig legyen otthon FEHÉR és FEKETE. Ha próbálkozol a különböző arányú keverésekkel, érdekes dolgokat tapasztalhatsz. Például egy színhez fokozatosa egyre több fehéret keverve egyre világosabb, pasztell árnyalatokat eredményez. Fekete hozzáadása során egyre sötétebb, míg szürke esetén tört, vagy más néven fáradt színeket kapsz. Két tiszta szín keveréséből szintén élénk színeket kapsz.

3 Hobby festés technikák

A kreatív alkotási folyamat változatos festési technikákat is kínál, amikkel érdekes effekteket, felületeket tudsz kialakítani. Az egyik ilyen nagyon fontos technika a szárazecset technika. Végy egy sörteecsetet, amit alig márts akrilfestékbe, csak a szőrszálak végét. Ezt papírtörlőn oszlasd el a szálak között és a javát töröld ki. Ezzel a kevéske festékkel lehet antikolni, vagy domború részeket sejtelmesen, fátyolosan színezni. Ezt megteheted bármilyen festékkel. Szivacsecsetet ugyanígy alig festékezve hasonló hatást lehet elérni. Kisebb méretű ám finom szőrű ecsettel, ugyancsak ezzel a módszerrel pittorico-zhatod a képet, készíthetsz, azaz háttérbe árnyalhatod a motívumot. A pittorico festési technikát egyébként is fontos elsajátítani hobby alkotóként is, hiszen számtalan esetben alkalmazhatod, amikor egy dekupázs papír vagy szalvéta széleinek színét átvezeted egy festett háttérbe. Itt nagyon fontos, hogy a színkeverésnél tanultakat használva egyező árnyalatot tudj kikeverni a szalvéta vagy rizspapír színével. Ha fentiekre odafigyelsz, biztos szép alkotásokat készítesz majd a hobby festés ismereteit használva... Jó kreatívkodást kívánunk, és tudod "HA AZ ALKOTÁS ÖRÖMÉT KERESED" mindent megtalálsz a Kreativpartner webáruházban.

Kedves Kreatív Partnerünk,

Kreatív hobby festés kisokos összefoglalónk végére értünk, reméljük tetszett összeállításunk. Olvasd el további kisokos összeállításainkat is. Észrevételeidet, kérdéseidet szívesen vesszük az info@kreativpartner.hu  email címen.

Kriszti és Emese

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang weboldal


Legyél Kreatív Partnerünk - kérd INGYENES kreatív mini akadémia összefoglalónkat, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett havonta 2 akciós kupont küldünk ajándékba, hogy még kedvezményesebben szerezhesd be kedvenc kreatív hobby és dekorációs alapanyagaidat.

Ingyenes kreatív mini akadémia összefoglalónkban alábbiakról olvashatsz:

Hobby festés kisokos, Dekupázs technika alapjai, Stencilezés technikája, Koptatott festés módszerei, Öntőforma kisokos.

Mini akadémiánkat tapasztalt alkotó Partnereink segítségével állítottuk össze, hogy Neked minél nagyobb örömet okozzon az alkotás és elkerüld azokat a bosszúságokat, melyeket 1-1 technika nem megfelelő alkalmazása okoz.

Kérd az INGYENES kreatív hobby mini akadémiát ITT >>>