Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativ ajándék ötletek - Pentart

Kreatív ajándék ötletek

Pentart kreatív csapata által elkészített ötletekhez szükséges alapanyagok kategóriája.

A ötletek elkészítése szabadon változtatható, módosítható. Használj az otthonodhoz, vagy az ajándékozothoz illő színeket, formákat, feliratokat.

Csak arra figyelj, hogy az alapanyagok a célnak megfeleljenek. Például egy polóhoz, táskához ne használj olyan anyagokat, ami miatt nem tudod majd mosni, tisztítani.

Kreatív ajándék ötletek

A hobby kreatív technikák egy izgalmas módját kínálják annak, hogy kifejezzük a művészi vagy kézműves oldalunkat. Ezek a technikák sokféle formában és stílusban jelenhetnek meg, és lehetővé teszik számunkra, hogy alkotói energiánkat szabadjára engedjük.

Nézzünk néhány ilyen technikát amivel kreatív ajándékokat készíthetünk különböző alkalmakra, vagy csak úgy:

Textilfestés:

Készíts pólót, táskát, párnát, vagy asztalterítőt. Arra mindig figyelj, hogy olyan agyagokat használj, melyek moshatóak, tisztíthatóak, különben az első bepiszkolódásnál már bosszús is leszel.

Stencilezhetsz, vagy ha biztos kezű vagy, szabadkézzel is készíthetsz feliratokat, üzeneteket a bőr és textilfestékekkel.

Jó ötlet az alkalomhoz illő textilszalvéta és asztali futó is. És ha már kollekcióban gondolkodsz, jöhet hozzá egy gyertya, amire a Pentart gyertyaragasztójával tudsz biztonságosan dolgozni. Ezzel az anyaggal, dekupázsolhatsz és  ragaszthatsz, pigmentporral, vagy glitterrel összekeverve csillogást tudsz vinni a gyertya felületére.

Üvegfestés és porcelánfestés:

Itt most ne a nagy üvegtáblákra, ablakokra gondolj, hanem egy bögrére, kaspóra, vázára, mécsestartóra, vagy szappanadagolóra, de lehet ez egy fényképkeret is.

Ha  nincs kézügyességed, az üveggel szerencsésebb leszel, hiszen tudsz kinyomtatott sablont használni, amit átrajzolsz, majd kíszínezel. 

A Pentart termékeinél használhatod az oldószeres üvegfestéket, vagy a vízbázisú üveg és porcelánfestéket. Kontúrozhatsz univerzális kontúrozóval, csillogást vihetsz a felületre festékbe kevert Mica porokkal, Delux pasztával, kristály, vagy mázpasztával. Téliesítheted opál repesztővel, szatináló festékkel, különböző téli effektekkel, mint a hókristály és jégkristály paszta.  

Ha vannak szép formájú üveg karácsonyfa díszeid, gyönyörű, személyre szóló függőket tudsz belőlük készíteni a karácsonyfára.

Festés feszített vászonra - absztrakt és fluid art

Ebben a technikában az a jó, hogy ehhez a kreatív ajándék ötlethez nem kell rajzolni, festeni tudni.

Vegyél elő egy feszített vásznat, és olyan színű festékeket, amilyeneket szeretnél. 

Absztrakt jelentése: A valóság összefüggéseivel nem törődő, a szokásos formákat megbontó - na pont ez kell nekünk!: Spatula, vagy ecset segítségével viszed fel a színeket a felületre egymás mellé, vagy egymásra. Bizonyos részek kitakarásához használhatsz maszkolót. Paszták segítségével struktúráltá, metálossá, csillogová teheted a megszáradt festék felületét.

FluidArt jelentése: 'folyékony művészet' egy innovatív festészeti technika. Az akrilfestéket higítjuk pouring médiummal annyira, hogy az könnyen folyjon, és nem ecsettel jutattjuk a felületre, hanem öntjük azt. Kezdjük kicsiben, hogy kitapasztaljuk, mennyi festékre lesz szükségünk. Szilikon olajból használjunk minimális mennyiséget, hogy szép cellákat kapjunk a felületen. Lakkozás, vagy gyantával leöntés előtt várjunk pár hetet, hogy teljesen kiszáradjon a festményünk. Itt is használhatunk száradás után különböző pasztákat a felületen, ha ezt a kép igényli.

A legjobb ezekben a festészeti stílusokban, hogy nem probléma, ha fejjel lefelé teszik fel a falra! :)

FluidArt technikához szükséges alapanyagok

Ékszerkészítés:

Ékszert készíteni nem csak gyöngyfűzéssel lehet. Érdekesebbnél érdekekesebb technikák vannak már egy csinos ékszer, vagy dekoráció elkészítéséhez.

Webshopunkban rengeteg kreatív alapanyagok találsz ehhez a technikához. Műgyanta, ékszerbeton, süthető gyurma, makramé... 

Ékszerkészítéshez szükséges alapanyagok

Makramé készítés:

Makramé fonalakból gyögyörű fali díszeket, kulcstartót, ékszereket, különböző dekorációs termékeket tudsz készíteni.

Makraméhoz szükséges alapanyagok