Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

FIMO gyurma - süthető gyurma

FIMO gyurma - süthető gyurma

FIMO gyurmáink között süthető gyurmák és levegőn száradó Fimo gyurmák is megtalálhatóak, illetve formázó eszközöket is ajánlunk. A Fimo gyurma a kezdőtől a profi szintig nyújt megoldásokat a szobrászkodni vágyóknak.

A kész alkotásokat 110 Celsius fokon, elektromos sütőben, 25-30 percig égessük ki.

A FIMO kollekciókat alábbi képekre kattintva találod:

FIMO hőre keményedő gyurma

Mi is aktívan használjuk a FIMO gyurmákat és FIMO gyurma formázó eszközöket.

A süthető gyurma segítségével szinte minden elképzelésedet megvalósíthatod.

Találsz webáruházunkban számos ötletet FIMO süthető gyurmából. Készítünk dísztárgyakat, szobrokat, figurákat, de ékszereket, gyűrűket is a süthető gyurmákból. Webáruházunk "kreatív ötletek" kategóriái között is érdemes böngészni, mert számos ötletes gyurma figurát találhattok.

Különösen ajánljuk a gyurma formázó eszközöket. Ezek olyan professzionális formázó eszközök, amelyek speciálisan a ezekhez a gyurmákhoz lettek kifejlesztve és nagymértékben segítik a formázást, alkotást.

Sütés után (110 celsius fokon, 25-30 percig) az elkészített figura vagy modell megkeményedik, szilárd lesz. Sütés és hülés után a kész figura festhető akril festékekkel vagy POSCA tollal.

A FIMO Kids süthető gyurmákat a legkisebb gyurmázóknak ajánljuk.

A FIMO Soft süthető gyurma termékcsalád könnyebben formázható, így elsősorban gyerekek részére ajánlott.

A FIMO Effect süthető gyurma család érdekes és különleges színeivel az ékszerkészítés, modellezés alapanyaga.

A FIMO Professional süthető gyurma termékcsalád pedig a rutinosabb szobrászkodók, figura készítők kedvelt alapanyaga.
Széles szín és többféle kiszerelés - méret választékkal rendelkeznek.
A Fimo gyurmák mellett kaphatóak készletek és a gyurmázást segítő, FIMO formázó eszközök is.
Készíthetőek a FIMO gyurmákból szobrok, figurák, ékszerek, dísztárgyak, stb.

Ha az alkotás örömét keresed, válaszd a Kreativpartner webáruházat.

Minőségi, válogatott kreatív hobby és dekorációs alapanyagokat forgalmazunk, így került be termékválasztékunkba a Fimo süthető gyurma termékcsalád is.

A süthető gyurma számos lehetőséget nyújt a kreatív alkotásokhoz. A felmerülő kérdések alapján néhány fontos információval szolgálhatunk.

A süthető gyurma alkotásához különböző tárgyakat használhatsz a formázáshoz. Például ollóval, késsekkel, formázó eszközökkel és pecsétekkel dolgozhatsz, hogy különböző formákat és mintákat hozz létre.

Fontos megjegyezni, hogy a különböző márkájú süthető gyurmákat általában nem ajánlott keverni egy munkán belül. A márkák között lehetnek különbségek az összetételben és a sütési utasításokban, amelyek befolyásolhatják a végeredményt. Ezért érdemes egy adott márkára koncentrálni egy projekt során.

Az elkészült süthető gyurma alkotásokat általában javasolt lakkozni a védelem és a tartósság érdekében. Lakkozáshoz használhatsz átlátszó lakkot, amely megóvja a gyurmát a kopástól és a karcoktól.

A süthető gyurmát különböző módon lehet festeni. Használhatsz akrilfestéket, akrilfesték ceruzát, filcet vagy speciális gyurmafestékeket. Az alkalmazott festékek függnek az alkotás típusától és a kívánt hatástól.

A süthető gyurmát ajánlott megfelelően tárolni a használat között. Legjobb, ha légmentesen lezárt tárolódobozban vagy zacskóban tartod, hogy megakadályozd a gyurma kiszáradását. Kerüld a hőt, nedvességet és közvetlen napfényt.

A süthető gyurma ragasztásához gyurma ragasztót vagy szuper ragasztót használhatsz. Ezek a ragasztók segítenek a gyurma alkatrészek biztonságosan összekapcsolásában.

A süthető gyurmák színei keverhetők egymással, így számos kreatív lehetőséget nyújtanak a színek és árnyalatok kombinálására. Az elkészült gyurma alkatrészeket összekeverheted vagy egymás mellé helyezheted, hogy új színeket és textúrákat hozz létre.

Sütés közben néhány probléma jelentkezhet. A gyurma deformálódhat, ha túl magas hőmérsékleten vagy túl hosszú ideig sütöd. Fontos betartani a gyártó által javasolt sütési hőmérsékletet és időtartamot. Előfordulhat elszíneződés is, ezért érdemes olyan gyurmákat választani, amelyek kevésbé hajlamosak erre. Repedések és törések jelentkezhetnek hirtelen hőmérsékletváltozások miatt. A gyurma hűlését lassítsd le és kerüld a vékony alkatrészeket.

A fentiek alapján remélhetőleg segíthettem a süthető gyurma alkotásával kapcsolatos kérdéseidben. Bátran kísérletezz és fedezd fel a gyurma végtelen lehetőségeit!

Forgalmazó: kreativpartner