Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreatív ötletek - Süthető gyurma

Süthető gyurma

Süthető gyurmából készíthetünk figurákat, modelleket, ékszereket, dísztárgyakat. Mi is rendszeresen használjuk a FIMO süthető gyurmákat műhelyünkben, oktatásainkon.
Gyerekek részére a  FIMO soft vagy a FIMO Kids  süthető gyurmacsaládot ajánljuk.
Ékszerkészítők kedvence a FIMO effect süthető gyurma.
Süthető gyurmából készített ötleteink alapanyagait természetesen webáruházunkban is megtalálod. Ha megtetszett valamelyik, próbáld ki a technikát.Süthető gyurma alapanyagokat és formázó eszközöket pedig itt találsz: FIMO gyurmák


6termék 16
6termék 16

Süthető gyurma.
Ötletek, figurák.

Süthető gyurma felhasználásával készíthetsz figurákat, modelleket, ékszereket, dísztárgyakat. Ha igazán szép és részletgazdag modelleket szeretnél alkotni süthető gyurmából, javasoljuk a FIMO formázó eszközök használatát. A süthető gyurma figurákat elkészítésük után sütőben 110 celsius fokon 25-30 percig süssük ki. A sütés következtében a figura megszilárdul.

A süthető gyurmából készült figurák sütés után még tovább festhetőek, díszíthetőek akril festékekkel vagy POSCA tollakkal. A formázás során figyelj arra, hogy minél kevesebb szennyeződést vigyél fel a süthető gyurma felületére. Ehhez színváltások között kézmosást, formázó eszközök használatát, illetve vékony gumikesztyű használatát javasoljuk.

Ha gyerekek is használják a süthető gyurmákat, nagyon figyeljetek arra, hogy a sütő közelében csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodjanak, és arra is, hogy ne vegyék a szájukba, ne egyék meg a gyurmákat.

További fontos tanács, hogy felbontás után, ha van rá lehetőség, érdemes lezárt dobozban, légmentesen tárolni a gyurmákat. Így tárolva hosszabb ideig jó állapotban maradnak, nem száradnak ki, könnyen formázhatók.

Ha túl puhának érzed a gyurmát, sütéshez használatos keményítővel hintsd be a kezedet és utána avval gyúrd a gyúrmát. Ha túl keménynek érzed, akkor viszont babaolajjal lehet rajta finomítani.

A színváltásokra figyelj. Ha több színt használsz egymás után, érdemes a világosabbakkal kezdeni, és utána használni a sötétebb színeket. Moss kezet a színváltások között és ne törölközvel, hanem papír törlővel töröld meg a kezed. Ezzel a módszerrel nem viszed át a színeket és a szöszöket a következő gyurmára.