Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Karácsonyi díszek saját kezűleg

Advent és Karácsony
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Karácsonyi díszek saját kezűleg

Karácsonyi díszek saját kezűleg

Karácsonyi díszek saját kezűleg is készíthetőek, most mutatunk jó néhány mintát, amivel igazán feldobhatod az ünnepeket.

Ha szeretnél Te is gyönyörű és egyedi karácsonyi dekorációkat készíteni saját kezűleg, olvasd el bejegyzésünket...

 

Ha szeretnél egyedi, saját díszítéseket az Ünnepekre, gömböket készíteni a Karácsonyfára, nagyon sok lehetőséged van, számos stílusból válogathatsz. Mutatunk egyszerűbben elkészíthető és kicsit nagyobb kézügyességet vagy alkotói rutint igénylő mintákat.

1. Dekupázs technikával díszített ünnepi gömbök.

Talán az egyik legklasszikusabb karácsonyi gömb dísz, a dekupázs technikával díszített gömb.

Természetesen ennek is sok típusa létezik, készíthetsz színes, egy színű, illetve egyébb technikákkal kombinált díszeket is. Első mintadarabunk egy szép dekupázsolt dísz, amely még repesztett felületet is kapott, szélén egy kis csipkével kombinálva. A dekupázsolt karácsonyi gömböket készítheted egyébként üveggömb, polisztirol gömb, műanyag gömb alapokra is.

karácsonyi díszek saját kezűleg

A dekupázs kombinálható stencilezéssel, és a színek tekintetében sem muszáj sokat vállalnod, itt is igaz a kevesebb néha több megoldás. Ha igazán elegáns vagy ünnepi hatást szeretnél, maradhatsz a jól bevált fehér színeknél.

karácsonyi gömbök

2. Karácsonyi díszek polisztirol formákra

Ha különlegesebb díszeket szeretnél alkotni, válassz polisztirol formák közül. A klasszikus gömb és koszorú mellett díszíthetsz csillag, kúp vagy akár harang formákra is. Következő mintánk egy nagyon szép harang dísz, amelynek a kiemelkedő felületi díszítéseit levegőn száradó gyurmával vagy Elefántcsont gyanta szettel és szilikon formával oldhatod meg. 

karácsonyi dekoráció

3. Térbeli, 3D díszítéssel készített karácsonyi díszek

Nagyon szép díszeket készíthetsz, ha kiemeled a mintáidat a felületről és 3D hatásokat is készítesz karácsonyi díszeidre. A 3D hatás eléréséhez akril lencse alá is dolgozhatsz, aminek segítségével érdekes, domború felületi hatás jön létre, tehát egy "búra" alá kerül a dekupázsolt és díszített kép. Jópofa technika, próbáld ki...

karácsonyra

4. Egyszerűen festett karácsonyi függődíszek

Ha nem szeretnél bonyolult alkotásokat, vagy sok technikát alkalmazni, egyszerűen festhetsz is egy fa lapra karácsonyi hangulatokat és egy kis hópasztával vagy más dekorpasztával feldobhatod a függődíszt. Ezzel a technikával is készülhetnek mutatós és egyedi karácsonyi díszek saját kezűleg.

karácsonyi dekoráció

5. Posca tollal festett gömbök

Örök kedvencünk a POSCA toll, amit természetesen az Ünnepek környékén is mindig használunk. Ablakok dekorációja és számos más festés mellett egyszerűen feldobhatóak velük az egyszínű üveg karácsonyfadísz gömbök. Néhány motívum és máris egyedi karácsonyfadíszt kapsz, ha POSCA tollal rárajzolsz a díszekre. Itt is érdemes egy-egy színt használni, hogy inkább hangulatos mint csicsás végerdményt kapj.

posca toll festés karácsonyra

Ugye látod milyen sok lehetőséged van ha a karácsonyi díszek saját kezűleg készülnek.

A bemutatott minták egy része alkotó Partnerünk, Kalmár Timi munkái, akitől meg is tanulhatod a szükséges technikákat a DecoMűhely műhelyfoglalkozásain.

Természetesen minden szükséges alapanyagot megtalálsz a kreativpartner webáruházban, sok-sok karácsonyi dekorációs alapanyagot pedig összegyűjtöttünk neked ITT:

KARÁCSONYI DEKORÁCIÓS ALAPANYAGOK

Remélem tetszett összefoglalom, jó kreatívkodást kívánok :)

Kriszti kreativpartner

Birkásné Kriszti