Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Zsugorka használata, karkötő készítése

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Zsugorka használata, karkötő készítése

 

Zsugorka használata - karkötő készítése

Szeretnél Te is készíteni zsugorka karkötőt? Érdekel a zsugorka használata?

Olvasd el blogunkban, hogyan csináltuk...

Mentés

Mentés

A zsugorka varázslatos anyag.

Vágható, lyukasztható, festhető és végül sütőben vagy hőlégfúvó segítségével összezsugorítható. A zsugorka használata egyszerű. A zsugorodás után kiélesednek a zsugorkára felvitt színek, és összemegy, emellett kikeményedik a kialakított formánk.

A zsugorka karkötőhöz mi a következő alapanyagokat, eszközöket használtuk:

-Zsugorka lap

-Szilikon pecsételő

-Tartós tinta + pecsételő párna

-Embossing gép, hőlégfúvó

-Matt akril festékek (menta és kék)

-Matt lakk

-Bőrszál

-Dupla szerelő karika

zsugorka használata

 

 

Pecsételő használata

Első lépésként a pecsételő párnát itasd át a tartós tintával. (Fontos, hogy mindig csak használat elött tintázzuk be a párnát) A tartós tinta egyébként egy remek alapanyag, amit üvegen, cserépen, fémen és műanyagon is tudsz használni. Az átitatás után a párnát nyomkodd rá a pecsételőre, majd a tartós tintás szilikon pecsételőt nyomd a zsugorkára.

 

zsugorka használata

 

 

Formára vágás

Ha a pecsételés sikerült, várj amíg meszárad a tinta. A zsugorkát utána olyan formára vághatod, amilyenre szeretnéd, mi most egy ovális formát választottunk, amit kilyukasztottuk mindkét végénél lyukasztóval. Arra figyelj, hogy a méretet úgy válaszd meg, hogy a zsugorka kb negyedére fog összemenni. Ne feledd, hogy sütés után a zsugorka kemény lesz, és úgy már nagyon nehéz kilyukasztani.

Színezés

Hogy színt adjunk neki, jól felvizezett matt akril festéket használtunk menta és kék színekben.

zsugorka karkötő készítése

 

A színek nem fedik el teljesen a mintát, attól lesz szép a zsugorka karkötőd, ha a szilikon pecsételővel felvitt minta átüt a felvizezett matt akril festék színeken.

 

zsugorka színezése

 

Sütés és zsugorítás

Ha megszáradt a felvizezett matt akril festék is, akkor már csak annyi a dolgod, hogy sütőben, vagy elektromos hőlégfúvó segítségével, Embossing géppel zsugorítod a karkötőt. Sütőben mi 130-150 fokon pár perc alatt szoktuk zsugorítani a zsugorkát, de figyeld, és látni fogod ha kész. Sütőpapírt érdemes alá tenni. A legprofibb módon azonban a speciálisan erre a célra kifejlesztett elektromos hőlégfúvó géppel, az Embossing géppel tudod szépen zsugorítani a zsugorkát. Lakkozás, majd dupla szerelőkarika és bőrszál segítségével véglegesítheted a zsugorka karkötődet.

 

zsugorka ékszer

 

Webáruházunkban természetesen megtalálod a zsugorka alapanyagot, amelyből szuper ékszereket, karkötőket, egyéb alkotásokat készíthetsz.

Zsugorka

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

 

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Mentés

Mentés