Zsugorka

Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
Zsugorka
415 Ft

Zsugorka

Zsugorka, közkedvelt és érdekes kreaítv hobby alapanyag. A zsugorka technika lényege, hogy a speciális zsugorka fóliára rajzolt mintát a sütőbe tett fólia összezsugorodás után is megtartja, sőt a színek élesebbé válnak, a zsugorka fólia pedig kikeményedik.


Első lépésben tervezzük meg a leendő formát, mintát. Vegyük figyelembe, hogy a zsugorka kb. a negyedére fog összemenni a sütés után. A zsugorka a kivágott formát megtartja, így bátran kísérletezz kör, ovális vagy négyszögletes formákkal. A mintát rajzolhatjuk ceruzával is, mi legtöbbször POSCA tollat használunk. Figyelj, hogy a zsugorka csiszolt felületére rajzolj.
A kivágás - rajzolás után tegyük a zsugorkát 120-130 fokos sütőbe és süssük ki. Ne lepődjetek meg, a zsugorka össze-vissza fog tekeredni, de rövid idő után kisimul és elnyeri végleges formáját. Kihülés előtt még kicsit képlékeny, ezért vigyázzunk vele, de ha pont gyűrűt akarunk hajlítani a zsugorkából, akkor ezt még ebben a képlékeny állapotban tegyük.


Ha fel szeretnénk fűzni, nyakláncnak, medálnak, akkor lukasztóval lyukat a sütés előtt tegyünk rá!
A zsugorka remek alapanyag kreatív ötleteink megvalósításához.

Blogunkban megtalálod, hogyan készült a zsugorka karkötő ITT: Zsugorka karkötő

Zsugorka ötleteket, mintákat találhattok facebbok oldalunkon is ITT: Facebook zsugorka

Részletek

Zsugorka fólia

Méret: A4
Zsugorka használható különböző dísztárgyak, ékszerek, kiegészítők elkészítéséhez. Zsugorkából készíthetsz például nyaklánchoz zsugorka medált, karkotőre is felfűzheted, de érdekes díszeket, kiegészítőket is készíthetsz a zsugorkából. Láncra fűzve például derékláncnak, hasláncnak is mutatós kellék a zsugorka. Figyeljetek, hogy milyen rajzeszközt használtok. Többféle tollal, ceruzával is díszíthetttek a zsugorkára. Lehet használni grafit ceruzát, filcet, POSCA tollat. Az fontos, hogy a zsugorka nehezebben húzódik össze, ha vastag és sok festékréteget visztek fel rá, így javasoljuk, hogy filccel, POSCA tollal való színezés esetén inkább körvonalakat használjatok és csak kisebb felületeket satírozzatok.

Adatok
Gyártó
Kreativpartner forgalmazó
Gyártó
Kreativpartner forgalmazó
Cikkszám
KP760594