Termék kategóriák
Kreatív hobby hírlevél
Ötlettár
Alkalom
Technika
Facebook Kreativpartner
Kövess az Instagramon

Szállítás - Akár ingyen

postázva

Kreatív hobby BLOG

Kreatív hobby újdonságok
TOP termékeink
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Zsugorka

Zsugorka
 • Zsugorka
 • Zsugorka
 • Zsugorka
 • Zsugorka
415 Ft

Zsugorka

Zsugorka, közkedvelt és érdekes kreaítv hobby alapanyag. A zsugorka technika lényege, hogy a speciális zsugorka fóliára rajzolt mintát a sütőbe tett fólia összezsugorodás után is megtartja, sőt a színek élesebbé válnak, a zsugorka fólia pedig kikeményedik.


Első lépésben tervezzük meg a leendő formát, mintát. Vegyük figyelembe, hogy a zsugorka kb. a negyedére fog összemenni a sütés után. A zsugorka a kivágott formát megtartja, így bátran kísérletezz kör, ovális vagy négyszögletes formákkal. A mintát rajzolhatjuk ceruzával is, mi legtöbbször POSCA tollat használunk. Figyelj, hogy a zsugorka csiszolt felületére rajzolj.
A kivágás - rajzolás után tegyük a zsugorkát 120-130 fokos sütőbe és süssük ki. Ne lepődjetek meg, a zsugorka össze-vissza fog tekeredni, de rövid idő után kisimul és elnyeri végleges formáját. Kihülés előtt még kicsit képlékeny, ezért vigyázzunk vele, de ha pont gyűrűt akarunk hajlítani a zsugorkából, akkor ezt még ebben a képlékeny állapotban tegyük.


Ha fel szeretnénk fűzni, nyakláncnak, medálnak, akkor lukasztóval lyukat a sütés előtt tegyünk rá!
A zsugorka remek alapanyag kreatív ötleteink megvalósításához.

Blogunkban megtalálod, hogyan készült a zsugorka karkötő ITT: Zsugorka karkötő

Zsugorka ötleteket, mintákat találhattok facebbok oldalunkon is ITT: Facebook zsugorka

 • Zsugorka fólia

  Méret: A4
  Zsugorka használható különböző dísztárgyak, ékszerek, kiegészítők elkészítéséhez. Zsugorkából készíthetsz például nyaklánchoz zsugorka medált, karkotőre is felfűzheted, de érdekes díszeket, kiegészítőket is készíthetsz a zsugorkából. Láncra fűzve például derékláncnak, hasláncnak is mutatós kellék a zsugorka. Figyeljetek, hogy milyen rajzeszközt használtok. Többféle tollal, ceruzával is díszíthetttek a zsugorkára. Lehet használni grafit ceruzát, filcet, POSCA tollat. Az fontos, hogy a zsugorka nehezebben húzódik össze, ha vastag és sok festékréteget visztek fel rá, így javasoljuk, hogy filccel, POSCA tollal való színezés esetén inkább körvonalakat használjatok és csak kisebb felületeket satírozzatok.

 • Gyártó
  Kreativpartner forgalmazó
  Cikkszám
  KP760594
Webáruház készítés