Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Tempera használata

Hogyan használd
Gyorsan, egyszerűen!
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2019.08.28 19:21
Tempera használata

 

Tempera használata - színes karcolós képeslap

A tempera használatának egy különleges, kreatív megoldását mutatom most be, amellyel nagyon jópofa színes karcolós képeslapot, játék sorsjegyet, élmény ajándékot készíthetsz...

 

Karcolós ötlet kialakítása

Az ötlet onnan jött, hogy az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a karcolós alkotások, tudod, amikor egy egyszínű lapról a felületet lekarcolva, szép színes képek készíthetők. Ez a technika nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is magával ragadta.

Nos, házilag is készíthetsz ilyen karcolós képet, mutatom a technikát, hogyan.

Amire szükséged lesz, az egy vastagabb karton papír, zsírkréta vagy olajpasztell, fekete vagy valamilyen sötét színű tempera és kaparópálcaként egy kihegyezett hurkapálca.

Hogyan készül

A vastag kartonra zsírkrétával vagy olajpasztellal formákat rajzoltam fel, négyszögeket, háromszögeket, a lényeg, hogy jó színes legyen.

Utána fekete temperával lefestettem a felületet. Kétféle temperát is kipróbáltam, egy tubusos temperát és a Pentart temperáját. A két tempera használata teljesen eltérő eredményre vezetett. A tubusos tempera túl vastag lett, száradás után is inkább elhúzta a festéket, nem karcolta. A Pentart temperát viszont szép vékonyan lehetett kenni és könnyű volt karcolni.

Karcolópálcának én egy kihegyezett hurkapálcát használtam, amellyel különböző mintákat és feliratokat karcoltam a temperába száradás után. Természetesen az évszaknak vagy alkalomnak megfelelő színeket és formákat használhatsz, és akár névre szóló üzeneteket is készíthetsz.

Mire használhatod?

A kellemes és kreatív szórakozás mellett nagyon praktikus dolgokra is használhatod a technikát. Egy gyerek zsúron például vicces kaparós játékot szervezhetsz, de különleges képeslapot, vagy falidíszt is készíthetsz.

Remélem tetszett az ötlet, a kreatív tempera használat. Természetesen mindent megtalálsz a Kreativpartner webáruházban, ha szeretnél hasonlót készíteni.

Temperákat ITT.

Olajpasztell készletet pedig ITT.


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt