Végkiárusítás!!! - Használd a APR30 kupont vásárláskor a 30% kedvezményért!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Tempera használata

Hogyan használd
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Tempera használata

 

Tempera használata - színes karcolós képeslap

A tempera használatának egy különleges, kreatív megoldását mutatom most be, amellyel nagyon jópofa színes karcolós képeslapot, játék sorsjegyet, élmény ajándékot készíthetsz...

 

Karcolós ötlet kialakítása

A tempera használata sok lehetőséget tartogat. Most egy nem hétköznapi ötletet fogunk megosztani Veled. Az ötlet onnan jött, hogy az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a karcolós alkotások, tudod, amikor egy egyszínű lapról a felületet lekarcolva, szép színes képek készíthetők. Ez a technika nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is magával ragadta.

Nos, házilag is készíthetsz ilyen karcolós képet, mutatom a technikát, hogyan.

Amire szükséged lesz, az egy vastagabb karton papír, zsírkréta vagy olajpasztell, fekete vagy valamilyen sötét színű tempera és kaparópálcaként egy kihegyezett hurkapálca.

tempera

Hogyan készül

A vastag kartonra zsírkrétával vagy olajpasztellal formákat rajzoltam fel, négyszögeket, háromszögeket, a lényeg, hogy jó színes legyen.

tempera használata

Utána fekete temperával lefestettem a felületet. Kétféle temperát is kipróbáltam, egy tubusos temperát és a Pentart temperáját. A két tempera használata teljesen eltérő eredményre vezetett. A tubusos tempera túl vastag lett, száradás után is inkább elhúzta a festéket, nem karcolta. A Pentart temperát viszont szép vékonyan lehetett kenni és könnyű volt karcolni.

tempera festék használata

Karcolópálcának én egy kihegyezett hurkapálcát használtam, amellyel különböző mintákat és feliratokat karcoltam a temperába száradás után. Természetesen az évszaknak vagy alkalomnak megfelelő színeket és formákat használhatsz, és akár névre szóló üzeneteket is készíthetsz.

tempera festés

Mire használhatod?

A kellemes és kreatív szórakozás mellett nagyon praktikus dolgokra is használhatod a technikát. Egy gyerek zsúron például vicces kaparós játékot szervezhetsz, de különleges képeslapot, vagy falidíszt is készíthetsz.

Remélem tetszett az ötlet, a kreatív tempera használata. Természetesen mindent megtalálsz a Kreativpartner webáruházban, ha szeretnél hasonlót készíteni.

Temperákat ITT.

Olajpasztell készletet pedig ITT.


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt