Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Stamperia akadémia

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Stamperia akadémia

 

Stamperia akadémia 2019.02.18.

Ismét részt vehettem a neves olasz kreatív hobby alapanyaggyártó cég - a Stamperia - akadémiáján, ahol számos érdekes újdonságot tanulhattunk.

Most egyik kedvencemet, a Sziluett rizspapír - levegőn száradó gyurma kombinációjával készült alkotást mutatom be, hátha Te is kedvet kapsz hasonló elkészítéséhez.

Nagyon szeretem az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat a kreatív hobby alkotások között is.

Sokszor érvényes itt is a "kevesebb több" elmélet, tehát egy - egy jól eltalált technikai kombináció, anyagválasztás, színhasználat véleményem szerint többet ér mint a teljes technikai arzenál felvonultatása és sok tucat alapanyag használata.

A legutóbbi Stamperia akadémián tanultak közül azért választottam most ezt a Sziluett rizspapír - levegőn száradó gyurma kombóval készült képet, mert itt is ezt az "egyszerű de nagyszerű" érzést találtam meg.

Feszített vászonra dolgozunk és a legfontosbb eszközök alábbiak lesznek:

Feszített vászon

Sziluett rizspapír

Dekupázs ragasztó

Levegőn száradó gyurma(Fimo Light Air)

Öntőforma - lenyomat készítő

Akril pecsételő

Media Mist Spray

Fehér akrilfesték

Könnyű modellező paszta

Expressz hobby ragasztó

Első lépésként a feszített vászon megfordított hátuljára dekupázsold rá a sziluett rizspapírt, és kend be az egész felületet dekupázs ragasztóval. (ne csak a sziluett rizspapír részt.) A keretet kend be epressz hobby ragasztóval, majd nyomkodd rá a keret szélére a levegőn száradó gyurmát. Ha evvel végeztél, különböző szilikon pecsételőkkel mintákat nyomkodhatsz a gyurmába. A felesleges anyagot spatulával vágd le a vászon széléről.

A szoknya részhez szintén levegőn száradó gyurmát használunk. Nyújtsd ki, majd nyomkodd bele az öntőforma domború részét. Formázd meg a szoknyát és ragaszd fel a feszített vászonra, oda, ahol a sziluett rizspapír szoknya része van. Igazítsd bele a háttérbe a szoknya szélét, illetve modellező pasztával kiegészítheted, domboríthatod a ruhája ráncait.

Modellező paszta segítségével kiemelheted a kontyot is, de használhatod a Fiber pasztát is ehhez a fázishoz.

Különböző színű Media Mist Spray festékek használatával színezheted képedet. Száradás után a nyomatolt felületeket fehér festékkel emelheted ki. A kiemelés száraz ecsettel történjen, kevés fehér festéket használva. Szinte csak "söpörgetve" a felületet.

Természetesen bármilyen színkombinációt választhatsz, mi kékes és barnás árnyalatokat használtunk.

Ha végigcsinálod fentieket ilyen szép és mutatós alkotást kapsz. Ugye nem is nehéz.

A Kreativpartner webáruházban megtalálsz minden szükséges alapanyagot, ha szeretnél hasonló képet készíteni.

Jó kreatívkodást,

Birkásné Kriszti

Kreativpitypang Hobby Bolt

Kreativpartner webáruház