kreativpartner ötletek, blog

Sárkánytojás

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2019.02.05 10:08
Sárkánytojás

Sárkánytojás készítése

Ha szeretnél saját kezűleg készíteni sárkánytojást, most bemutatjuk a lépéseit. Csak vigyázz, ki ne keltsed :):)

Egyszerű a technika, mégis nagyon "élethű" sárkánytojást készíthetsz. Ha Te is elindultál a sárkányosodás útján :) tarts velem...

Mire lesz szükséged a sárkánytojás készítéséhez?

Alig egy pár alapanyagra. A legfontosabb a hungarocell tojás. Itt figyelj a méret választásra, hiszen ha túl nagy a tojás, akkor rengeteg rajzszöget kell elhasználnod, ha túl kicsi, akkor pedig nem fog jól mutatni. Nekünk a 10-12 cm méretű hungarocell tojások váltak be.

Szükséged lesz a tojás alap mellett tehát rajzszögekre, fekete akril festékre és wax vagy viaszpasztára. Ennyi az egész és indulhat a sárkánytojás gyártása.

Első lépésként a kezdő rajzsszöget nyomd bele a tojás csúcsosabb végébe. Ezt viszonylag pontosan kell illeszteni, mert ehhez igazodik a többi rajzsszög. Ha elindítod a körkörös tűzdelést, arra figyelj, hogy próbáld egyenletesen az átfedéseket eltalálni, hogy szép legyen a "pikkelyek" felfekvése.

Ha teljesen befedted a hungarocell tojást a rajzszög pikkelyekkel, akkor jöhet a festés. Mi fekete matt akril festékkel festettük le a páncélos tojást, de persze használhatsz más színeket is, akár többet is, átmenetes megoldások is jól mutatnak, vagy árnyékolás ugyanabból a színből.

A festést érdemes ecsettel vagy stencilező ecset segítségével végezni, ütögető mozdulatokkal, mert így szép egyenletesen tudod felvinni a festéket a fémes felületre is. Érdemes továbbá a hungarocell tojást előzőleg, még a rajzszögezés előtt lefesteni a leendő színre, mert így a rések sem maradnak fehérek.

Ha elkészültél a festéssel várd meg, míg a sárkánytojás megszárad és utána jöhet a viaszpaszta, amellyel ha lekened, szép csillogós felületet kapsz, amely eltérő fényviszonyok esetén eltérő hangulatot ad a sárkánytojásodnak. Mi "óceán mélye" színű Máz hatású viaszpasztát használtunk. A legvégén oldószeres lakkal védheted a felületet.


Kész is a sárkánytojás :)

Foglaljuk össze gyorsan mikre lesz tehát szükséged és hol találod őket.

Hungarocell tojások ITT.

Rajzsszögek ITT

Matt akril festékek ITT

Mázhatású viaszpaszták pedig ITT

Ecseteket ITT találsz.

Oldószeres lakk ITT.

Természetesen egyéb kiegészítőkkel is díszítheted az elkészült sárkánytojást, és különféle kompozíciókba is helyezheted, hogy még hangulatosabb körítést teremts hozzá. Mi egy búra alá tettük például a még festetlen verziónkat és termésdíszekkel körítettük. Nézd meg, milyen jól mutat így is. Reméljük a búra alatt kikel és lesz saját kis sárkányunk :)

A sárkánytojás remek dekoráció akár húsvétra is, de nem mindennapi ajándék lehet Valentin napra, ha nem szereted a sablonos szivecskéket vagy plüss macikat.

Jó kreatívkodást kívánok.

Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt