Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Pentart UV Gyanta használata

Műgyanta - ékszer gyanta
Hogyan használd
Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Pentart UV Gyanta használata

Pentart UV Gyanta használata

Kemény és lágy UV gyanta, UV ragasztó és a Rubbing alkohol használatát ismerheted meg összefoglalónkból.

Az UV fényre kötő gyanták és a ragasztó, egy egykomponensű anyagok, melyek ultraibolya fény (UV) hatására kötnek meg. Nagy előnyük, hogy pár perc alatt létrehozhatunk velük ékszereket, kisebb dekorációs tárgyakat.

Kemény és lágy UV gyanta:

A kötés hosszúsága függ a rétegvastagságtól. Vékony rétegnél 20 másodpercet, vastagabb rétegnél (kb 3mm), 2 percet világítsuk meg a gyantát. Személy szerint én a két percnél tábotoztam le, biztos ami biztos. Erre tökéletes a mind a kettő UV lámpánk. Az egyik, amit műkörmösök is használnak, egy kihajtható lábbakon megálló (1perces világítási idővel), a másik egy zseplámpa szerű, amit mi kapcsolgathatunk.  Ha az elkészített tárgy a formából kikerülve kissé ragacsos felszínű marad, újbóli megvilágítással ez megszüntethető.

Az átlátszóság miatt webshopunk kinálatából a "professzionális" elnevezésű szilikon öntőformákat ajánljuk, mert ezeken áthatol az UV fény, így ha a gyanta teteje megkötött, akkor fordítsuk meg a formát a gyantával és a másik oldalról is világítsuk meg.

Pentart UV gyanta

A kemény gyantát lakként is használhatjuk kisebb felületeken, mondjuk festett, dekupázsolt tárgyakon, de mindkét anyag tökéletes kisebb szilikon formák kiöntésére is. A lágy és a kemény gyanta is jól alkalmazható ékszerek és apróbb ajándéktárgyak készítéséhez. Végeredményét tekintve a kemény gyanta egy nagyon ellenálló, fényes, kemény, üvegszerű végeredményt hoz, míg a lágy gyanta egy rugalmas, gumiszerűen puha, hajlítható lesz, az élei lekerekítettek, ívelt felületek díszítésére is alkalmas.

Színezés:

A tökéletes megkötés érdekében a gyantának mindig UV fényre áteresztőnek kell lennie, ezért átlátszó színezéket, és öntőformát érdemes használni hozzá. Amennyiben nem áttetsző, átlátszó díszítő anyagot használunk hozzá, úgy több rétegben érdemes dolgozni vele, majd a szilikonból kivéve, minden oldalát világítsuk meg még egyszer. Figyeljünk arra, hogy minden réteg alaposan kössön meg, mielőtt rátesszük a következő réteget.

Pentart UV gyanta használata

Nézd meg video segítségével hogyan használhatod a Pentart UV Gyantát:

UV ragasztó:

Egykomponensű, teljesen átlátszóra száradó ragasztó, mely ultraibolya fény hatására köt meg. A ragasztandó felületek közül legalább az egyiknek átlátszónak kell lennie, hiszen az UV fénynek el kell jutnia a ragasztóhoz ahhoz, hogy a kötés kialakuljon. Kiválóan alkalmas átlátszó tárgyak egymáshoz ragasztásához, például üveg és plexi, mivel a ragasztó réteg nem lesz látható a két felület között. Nagyon erős kötést biztosít.

Ragaszthatsz üveg vagy átlátszó műanyag felületre, mindenféle anyagot, legyen az Galaxy pehely, ásványpor, csillámpor..., szinte bármit, hisz allulról megvilágítva, az átlátszó felület átengedi az UV fényt és  szépen hozzáragasztja.

Nézd meg video segítségével hogyan használhatod a Pentart UV Ragasztót:

Pentart UV gyanta

Rubbing alkohol:

Felületek tisztításához és zsírtalanításához. A műgyantához használt eszközeink tisztítására is alkalmas, ügyeljünk rá, hogy a gyanta még teljesen folyékony legyen a tisztításkor, a már megkötött gyantát nem oldja le.

Az alkoholt arra is használhatjuk, hogy különleges effekteket hozzunk létre a gyantában, így például úsztathatjuk a fémpigment porokat és a mica porokat vagy „spriccelt” hatást is készíthetünk vele a média tintákkal közösen alkalmazva. A kiöntött felületre fújva a buborékokat is megszüntetehetjük. Tisztíthatjuk vele a mérőpoharunkat, a keverő pálcát, a szilikon öntőformákat, és a bőrünket is (kicsit szárítja)

Ide kattintva le is tudod tölteni az új Pentart UV gyanta tájékoztatóját: KLIKK IDE A LETÖLTÉSÉRT

Sok sikert kívánok az új UV Gyanta használatához, a Kreativpartner webáruházban természetesen megtalálsz mindent, amire szükséged lehet. 

Itt találod a Pentart UV Gyantát - KLIKK IDE

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: