Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Kavicsképek készítése

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Kavicsképek készítése

 

Kavicsképek készítése

A kavicsok mindig megmozgatták a kreatív fantáziát.

Gyerekként gyüjtöttük a szép, különleges kavicskokat, aztán rajzoltunk, festettünk rájuk és vannak akik gyönyörű alkotásokat, képeket készítenek kavicsból.

Egyik kedves vásárlónk, Johanna olyan ötletes és szép kavicsképeket készített, hogy úgy gondoljuk bemutatjuk, hátha kedvet kaptok hozzá.

Olvasd el összefoglalónkat, Johannának pedig nagyon köszönjük a kavicskép fotókat...

Ha kavicsképek készítésébe fognál, az első természetesen a kavicsok folyamatos gyűjtése. Érdemes mindig nyitott szemmel járni, és ha bárhol szép, érdekes, megfelelő formájú, színű kavicsot találsz, azt "gyűjtsd be".

Ha lesz egy nagyobb kavics gyűjteményed, akkor abból könnyebb lesz válogatnod a képekhez.

Persze célirányosan is kereshetsz, egy elképzelt tervhez illeszkedő kavicsokat, de egyzerűbb egy nagy gyűjteményből válogatni.

Jó, ha a kavicsok mérete, formája különböző, de alapvetően laposabb kavicsokat kell válogatnod.

Mire lesz szükséged az alkotáshoz?

Természetesen a végleges eszközlistát az alkotás koncepciója és témája alapján tudod összeállítani, fentiekben a leggyakoribb alapanyagokat szedtük össze, de a kavicsok mellett szinte bármilyen más kiegészítő díszítő elem felmerülhet ha kavicskép készítésébe fogsz.

kavicsképek

Hogyan készítsd el  a kavicsképedet?

Azt javasoljuk, először tervezd meg a képet, alakítsd ki a koncepciót. Ha megvan az ötlet, a forma, akkor rakosgasd ki kavicsból a fő motívumot. A fő motívum, a témaválasztás adja majd ki, hogy milyen hátteret vagy egyéb kiegészítő díszítéseket kell vagy érdemes még a képre helyezni.

Az alap, amire dolgozunk kavicsképek esetében általában egy fa lap, ezt lehet festeni, stencilezni, dekupázsolni annak megfelelően, hogy milyen hátteret szeretnél adni a képnek. Alábbi mintán Johanna egy nagyon dekoratív, kőfalat imitáló stencil megoldást választott háttérnek, és a színválasztás is tökéletes, ezért is lett ilyen mutatós ez a kavicskép, mely akár szobadíszként is használható.

kavicskép

Milyen témákat választhatsz?

Kavicskép elkészítéséhez szinte bármilyen témát választhatsz.

Klasszikusnak számító ajtódísz vagy falikép témák mellett készíthetsz vicces, kedves képeket is. Fürdő vagy esetleg WC ajtóra is készülhet kavicskép, mint ahogy alábbi minta is mutatja, a kreativitásnak nincs határa :)

A kép hátterét szintén sok módon elkészítheted, ahogy írtam korábban dekupázsolható a fa alap, stencilezheted, festheted, transzferálhatsz rá képet, de pontozó ecsettel is szép mintákat lehet rá felvinni.

kavicsból készült képek

Sok sikert kívánok a kavicsképek készítéséhez, a Kreativpartner webáruházban természetesen (a kavicsokon kívül) megtalálsz mindent, amire szükséged lehet. A kavicsgyűjtögetés pedig egy nagyon jó szabadtéri program, akár a gyerekekkel is.

Még egyszer köszönjük kedves vásárlónknak, Johannának a képeket.

 

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: