Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Farsangi jelmezek házilag

Farsang
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Farsangi jelmezek házilag

Farsangi jelmez házilag is készíthető

Ha saját kezűleg szeretnél farsangi jelmezeket, farsangi álarcokat készíteni, számos ötletből válogathatsz. Ami azonban szinte mindig "konstans" hogy kell valamilyen alapanyag és kellenek díszítő kiegészítők.

Ha szeretnél néhány inspiráló ötletet farsangra, olvasd el blog bejegyzésünket.

 

Ha Te is úgy gondolod, hogy farsangi jelmezek házilag, is készíthetők, biztos felmerül a farsangi álarc készítésének igénye.

Farsangi álarcot legtöbbször valamilyen alapra, jellemzően papír vagy karton álarc alapra szoktunk készíteni. Ezeknek a papír álarc alapoknak nagy előnyük, hogy egyszerűen és sokoldalúan díszíthetőek.

Farsangi jemezek házilag - hogyan?

Festheted, dekupázsolhatod, transzferálhatod a papír álarc alapokat és olyan érdekes kreatív hobby alapanyagokkal is díszítheted, mint a gyögytoll, dekortoll, bársonypor vagy akár a füstfólia.

A legegyszerűbb díszítési mód természetesen a festés. Mivel farsang van, elengedheted a fantáziát és rengeteg színt használhatsz. Ha azonban nem szereted a harsány álarcokat, egy kis kreativitással egyszerű színvilágból is érdekes álarc születhet.

Ha tovább szeretnéd emelni álarcod érdekes megjelenését, bevett gyakorlat a gyöngytollak, 3D dekortollak használata. Ezek azért nagyon praktikus festékek, mert tubusos, csőrös kiszerelésüknek köszönhetően mintákat, körvonalakat rajzolhatsz és pöttyözhetsz is velük. Rengeteg színből válogathatsz és remekül feldobhatod farsangi álarcaidat.

A 3D ragasztó segítségével nagyon klassz felületi kiemelkedéseket vihetsz rá a felületre és akár kombinálhatod is füstfóliával vagy más módon színezheted a 3D ragasztót. Ez az alapanyag is kapható praktikus tubusos-csőrös kivitelben, így kíváló mintákat rajzolhatsz vele.

Különleges farsangi álarcok

Ha pedig igazi különleges és menő álarcot szeretnél farsangra, kombináld a technikákat. Használj metál festékeket, gyöngytollat, füstfóliát és füstfólia ragasztót, gélpasztát, antikoló pasztát és dobd fel egy marabú tollal a farsangi álarcot. Biztos te leszel a legszebb a suli farsangon vagy a munkahelyen, buliban.

Remélem tetszett összefoglalónk és találsz megvalósítható ötleteket. Amint látod, farsangi jelmezek házilag is készíthetőek, nem szükséges mindig a kész álarc, a kész jelmez, sokszor egy kis kreativitással még mutatósabb darabok is alkothatóak. És persze a kreatív alkotás öröme egy igazi plussz élmény.

Ha szeretnéd a fent említett kreatív alapanyokat kipróbálni, megtalálod őket farsangi dekoráció válogatásunkban itt:

FARSANGI DEKORÁCIÓS ALAPANYAGOK

Forrás: Pinterest és saját minták

Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang hobby bolt