Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Farsangi jelmez ötletek

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2019.01.23 20:44
Farsangi jelmez ötletek

Farsangi jelmez ötletek

Farsangi időszakban szinte mindenhol felmerül a jelmez készítés vagy vásárlás kérdése. Persze kész jelmezt is vásárolhatsz, de jelmezek saját kezűleg is készíthetőek.

Nézzünk most pár farsangi jelmez ötletet, hátha valamelyiket szívesen elkészíted Te is...

 

Miért javasoljuk, hogy saját kezűleg készíts farsangi jelmezt? Egyrészt nem vagy kötve a bolti kész jelmezekhez, igazából elengedheted a fantáziádat, másrészt a tervezgetésbe, és elkészítésbe a gyerekeket is bevonhatod, ami által valóban tartalmas, értékes együtt töltött időtök lesz.

Milyen anyagból készülhetnek a farsangi jelmezek?

Leggyakrabban filc anyagból készülnek, amely könnyen alakítható, vágható, varrható, ragasztható, ezért ajánljuk, hogy ebből az anyagból indulj ki.

A filc anyagokat többféle méretben és típusban is beszerezheted. Vannak méterben és lapban 1mm és 3 mm vastagságban. Talán a legpraktikusabb a méterben vásárolt filc anyag, ebből lehet a leggazdaságosabban kihozni a jelmezeket házilag.

Jelmezek kislányoknak.

Kislányoknak legtöbbször királylányos, katicás, cicás jelmezeket szoktak készíteni, mutatunk pár kedvcsináló ötletet:

Jelmezek kisfiúknak

Kisfiúkhoz pedig természetesen lovagos, királyos jelmezek illenek:

A kiegészítő díszítések a filc mellett készülhetnek dekorgumiból, szalagokból, gombokból.

Ami még nagyon jó a filc anyagból készült farsangi jelmezekben az, hogy rugalmasan idomulnak a testre. Ha tehát jól választod meg a mintát, és átgondolod, hogy fog a jelmez mutatni, akkor viszonylag szabad mozgást enged a gyerekeknek a jelmez, nehezebben szakad, törik mint mondjuk a papírból vagy egyéb anyagokból készülő változat.

A filc részeket varrással és / vagy hobby ragasztóval illesztheted össze, amelyeket szintén megtalálsz a Kreativpartner webáruházban. Talán a legtartósabb megoldás a varrással történő összeillesztés és ragasztás együtt.

Ha szeretnél farsangra valamilyen klassz jelmezt, álarcot, dekorációt készíteni, itt találod összegyűjtött alapanyagainkat:

Farsangi dekorációs alapanyagok

Forrás: Pinterest

Jó kreatívkodást kívánok,

Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt