Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Farsangi jelmez ötletek

Farsang
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Farsangi jelmez ötletek

Farsangi jelmezekhez ötletek

Farsangi időszakban szinte mindenhol felmerül a jelmez készítés vagy vásárlás kérdése. Persze kész jelmezt is vásárolhatsz, de jelmezek saját kezűleg is készíthetőek.

Nézzük körül most a farsangi jelmez ötletek között, hátha valamelyiket szívesen elkészíted Te is...

 

Miért javasoljuk, hogy saját kezűleg készíts farsangi jelmezt? Egyrészt nem vagy kötve a bolti kész jelmezekhez, igazából elengedheted a fantáziádat, másrészt a tervezgetésbe, és elkészítésbe a gyerekeket is bevonhatod, ami által valóban tartalmas, értékes együtt töltött időtök lesz.

Milyen anyagból készülhetnek a farsangi jelmezek?

Leggyakrabban filc anyagból készülnek, amely könnyen alakítható, vágható, varrható, ragasztható, ezért ajánljuk, hogy ebből az anyagból indulj ki.

A filc anyagokat többféle méretben és típusban is beszerezheted. Vannak méterben és lapban 1mm és 3 mm vastagságban. Talán a legpraktikusabb a méterben vásárolt filc anyag, ebből lehet a leggazdaságosabban kihozni a jelmezeket házilag.

Persze a filc mellett egyéb kreatív hobby alapanyagokkal is kiegészítheted a jelmezeket. Ilyenek például a dekorgumik, vagy zsenília drótok, mozgó szemek, a pomponok esetleg hungarocell formák.

Színezés - festés

A farsangi jelmezek festhetőek és színezhetek is. Nagyon dok akril festék áll rendelkezésre ehhez, de a finomabb, részletgazdagabb festésekhez POSCA tollat is használhatsz. A POSCA toll azért tökéletes választás, mert szinte minden felületen lehet használni, így fára, üvegre, műanyagra, fémre, papírra is rajzolhatsz vele.

Farsangi jelmez ötletek - Jelmezek kislányoknak.

Kislányoknak legtöbbször királylányos, katicás, cicás jelmezeket szoktak készíteni.

Itt is a fő alapanyag a filc, amit variálhatunk egyéb alapanyagokkal, leggyakrabban dekorgumival. A zsenília drót például szuper katica "antenna".

Mutatunk pár kedvcsináló ötletet:

farsangi jelmez ötletek

farsangi jelmezek

Jelmezek kisfiúknak

Kisfiúkhoz pedig természetesen lovagos, királyos, katonás jelmezek illenek.

A korona és a páncélsisak készülhet dekorgumiból illetve itt használhatunk kartonpapírt is a pajzshoz, fegyverekhez.

Természetesen mindegyik jelmeznél szabadjára engedheted a fantáziádat, akár otthoni háztartási alapanyagokat, üres flakonokat is használhatsz a jelmezek elkészítéséhez.

Nézd milyen klassz jelmezek készülhetnek így:

farsangi ötletek

farsang

A kiegészítő díszítések a filc mellett készülhetnek dekorgumiból, szalagokból, gombokból.

Ami még nagyon jó a filc anyagból készült farsangi jelmezekben az, hogy rugalmasan idomulnak a testre. Ha tehát jól választod meg a mintát, és átgondolod, hogy fog a jelmez mutatni, akkor viszonylag szabad mozgást enged a gyerekeknek a jelmez, nehezebben szakad, törik mint mondjuk a papírból vagy egyéb anyagokból készülő változat.

A filc részeket varrással és / vagy hobby ragasztóval illesztheted össze, amelyeket szintén megtalálsz a Kreativpartner webáruházban. Talán a legtartósabb megoldás a varrással történő összeillesztés és ragasztás együtt.

Ha tetszett farsangi jelmez ötletek összefoglalónk és szeretnél farsangra valamilyen klassz jelmezt, álarcot, dekorációt készíteni, itt találod összegyűjtött alapanyagainkat:

Farsangi dekorációs alapanyagok

Forrás: Pinterest

Jó kreatívkodást kívánok,

Kriszti

Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt