kreativpartner ötletek, blog

Dekupázs kép

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2017.02.21 14:41
Dekupázs kép

 

Dekupázs kép különleges technikákkal

 

Feszített vászonra készült ez a különleges dekupázs kép:

Olvasd el bejegyzésünkben mitől lett ilyen érdekes, térbeli hatása...A balerina dekupázs képet feszített vászon kép hátuljára készítettük.

Először válassz ki egy scrapbook papírt, a széleit tépkedd meg, vizezd be és dekupázs ragasztóval vidd fel a vászon közepére. A balerina formát sziluett rizspapírból vágd ki, és mielőtt elkezded a dekupázsolást méretezd a kompozíciót, tehát helyezd el, hogy megfelelőek legyenek a méretek.

 

dekupázs kép

 

Ha megszáradt a dekupázsolt scrapbook papír, akkor a vászont és a papírt dolgozd egybe alapozó paszta segítségével. Használj hozzá spatulát. Fontos, hogy a keretre is kerüljön az alapozó pasztából, eltüntetve a kapcsokat. A képet matt akril festékkel egészítsd ki, a scrapbook papírral egyező színeket használva. Gyakorlatilag ki kell egészítened a színeket a keret széléig.

 

dekupázs kép

 

Ezt követően, ha megszáradt a festék, a sziluett rizspapírból kivágott balerinát dekupázs ragasztóval vidd fel a képre.

 

dekupázs kép

 

Ha megszáradt a dekupázs ragasztó, jöhet a balerina festése. Matt akril festéket használtunk, elefántcsont, puder, mályva és fekete színekben.

 

dekupázs kép

 

Ezt követően vegyél egy másik, fehér színű rizspapírt (vagy egy színben illő rizspapírt, akkor nem kell pecsételni) és egy fólián kiterítve, mályva színnel pecsételj rá mintákat, valamilyen pecsételő segítségével.

Most pedig jön a kompozíció másik érdekessége. A pecsételés után megszáradt rizspapírt továbbra is a fólián tartva, egy speciális anyaggal, a Tex Art textilkeményítővel kenjük be. Ettől a rizspapír textil hatást kap. Száradás után szedd le a fóliáról és gyűrögesd össze ilyen szoknya formára.

 

dekupázs kép

 

Hobby ragasztóval rögzítsd a képhez. Nagyon különleges, 3D jellegű kompozíciót kapsz. Ha üresnek érzed a felületeket, még egy kis stencilezéssel feldobhatod, mi is ezt tettük a jobb felső sarokban.

 

dekupázs kép

 

Egy kis masnival teheted tökéletessé a balerina szoknyáját.

Az alkotáshoz szükséges alapanyagokat itt találod:

 

Feszített vászon

Scrapbook papírok

Sziluett rizspapírok

Rizspapírok

Matt akril festékek

Tex Art textilkeményítő

Hobby ragasztó

 

Próbáld ki Te is ezt a különleges technikát.

Kreatív Hobby BLOG oldalunkon található bejegyzésnél pedig észrevételt, kérdést is küldhetsz nekünk:

Kreatív Hobby BLOG

 

Jó kreatívkodást kívánunk,

 

Kriszti, Éva és Melinda

Kreativpartner webáruház