Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Transzfer oldat használata - Mama Hotel tábla

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Transzfer oldat használata - Mama Hotel tábla

 

Transzfer oldat használata

A transzfer oldattal gyorsan és egyszerűen készíthetünk üzenő táblákat, könnyen helyezhetünk el feliratokat. Mi egy "Mamahotel" köszönő táblát készítettünk a Nagyinak...

Nézzük lépésről - lépésre hogyan működik a transzfer oldat használata.

A kiválasztott táblát (jelen esetben egy nagyobb méretű oválisat), fehér Matt akril festékkel lefestettük. Száradás után mandula színű Dekor Paint Soft festéket használtunk második rétegként. Nem kell túl vastagon felvinni, hisz száradás után úgyis visszacsiszoljuk, és mert szeretnénk, ha az alsó réteg szépen kilátszódjon.

 

Mamahotel alapanyag

 

A tábla szélén lévő mintázatot 3D sablonba belevitt Akril alapozóval visszük fel spatula segítségével.

Jöhet a transzferálás Transzfer oldattal: a képet és a szöveget tükrözzük és lézeres nyomtatóval kinyomtatjuk. A nyomtatáskor én át szoktam állítani fekete-fehér nyomtatásra, persze csak ha nem színes képet szeretnék! :)

Kivágjuk, képpel lefelé rátessszük a felületre és leragasztjuk a szélét, hogy ne mozduljon el. A festők által használt ragasztó szalag tökéletes megoldás, mert az nem szedi vissza festéket. Bár néha nem is ragad úgy, ahogy szeretném.

Majdnem elfelejtettem! FONTOS, hogy a festékrétegek teljesen megszáradjanak. Ha nem vagyunk türelmesek a Transzfer oldat visszaszedheti a festékréteget.

 

Mamahotel transzferoldat

 

A Transzfer oldatból nem kell sokat használni, különben szétfolyik a nyomat. Éppen csak itassuk át a papírt és ne áztassuk.

A fülpiszkálót belemártjuk, majd lehúzzuk az üveg szélén. Rávisszük a papírra és egy kiskanál vagy spatula segítségével áttörzsöljük a képet, feliratot. Föl-le, jobbra-balra, átlósan, oda-vissza....

A befejező mozdulatok jönnek! Földbarna Matt akril festékbe picit belenyomom az ujjam, törlőkendőre ujjlenyomatolok, majd óvatosan bedörzsölöm vele a megszáradt Alapozó pasztát, hogy ne rikítson a fehér felülete. Legvégén Matt akril lakkal védjük a felületet.

Ahogy látod, nem is olyan nehéz a transzfer oldat használata.

 

transzfer oldat használata

 

A transzfer oldatot pedig itt találjátok: Transzferoldat

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

 

Kriszti

Kreativpartner webáruház