Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Tavaszi ajtódísz

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Tavaszi ajtódísz

 

Tavaszi ajtódísz karikákból 

Hogyan készíthetünk ajtódíszt különböző méretű karikákból és egy kis fonalból. Előre szólok! Ne cérnavastagságú fonalat használj, mert az árt az idegeknek!

Szükséges alapanyagok:

tavaszi ajtódísz elkészítéséhez szükséges alapanyagokat az itthon fellelt anyagokból válogattam össze nagyrészt. Maradt pár fej virágom, fagolyóm, és fonalam. Egyedül a különböző méretű karikákat választottam tudatosan. Mert valamiért szeretem a kerek formát szinte mindennél. Vonzódom a körökhöz, karikákhoz.

A karikák méretei 11-17-20cm, a fagolyóé 10mm, a virágok nagysága pedig kedved szerint változtatható. Raktam hozzá egy-két színezett bogyót és zöldeket is.

tavaszi ajtódísz

Először csak két karikát illesztettem egymáshoz síkban, majd tekertem be az ajtódíszhez, és mikor elérkeztem a negyedéig, hozzáillesztettem a legkisebbet is, és egy darabig együtt dolgoztam a három karikával. De mivel szerettem volna egy kicsit natúr hatást elérni, és hogy látszódjon, hogy mi az alapja az ajtódísznek, ezért nem tekertem be a legkisebb karikát, így egy idő után békénhagytam. A kicsi karika így is már szépen rögzült a másik kettőhöz. A natúr hatást még valahol vissza kellett hoznom, ezért használtam az akasztójához natúr fa gyöngyöket.

Ha kedved van és otthonodhoz illő tavaszi ajtódísz készítésébe fognál, nyugodtan festheted a fa felületeket az általad tetsző színekre, de akkor ezt még a fonallal való betekerés előtt tedd meg, hogy ne fesd össze.

tavaszi ajtódísz készítésajtódísz karikából

Virágok:

Mivel az egész felület nem nagy, így a két nagy virágon kívül, kicsi, szétvágott, megmaradt darabokkal egészítettem ki. Elterveztem, hogy hogyan rakom össze (én ilyenkor mindig lefényképezem), majd ragasztópisztollyal rögzítettem a karikákhoz.

Hát így készült el az a karikákból, fonalból és növényekből összeállított ajtódísz kicsit natúr, sápadt színekben.

virágos ajtódíszvirágok és karikák

Következtetés:

Soha semmilyen pici, apró, feleslegesnek tűnő, leszakadt műnövény darabot ne dobj ki, mert még hasznát veheted. És a fonalakat kötés és horgolás tudás nélkül is fel tudod használni. Bízom benne, hogy tetszett tavaszi ajtódísz ötletem és te is készítesz hasonlót.

Itt találod a Karikákat - KLIKK IDE

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: