Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Tavaszi ajtódísz

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2021.06.30 14:00
Tavaszi ajtódísz

 

Tavaszi ajtódísz karikákból 

Hogyan készíthetünk ajtódíszt különböző méretű karikákból és egy kis fonalból. Előre szólok! Ne cérnavastagságú fonalat használj, mert az árt az idegeknek!

Szükséges alapanyagok:

tavaszi ajtódísz elkészítéséhez szükséges alapanyagokat az itthon fellelt anyagokból válogattam össze nagyrészt. Maradt pár fej virágom, fagolyóm, és fonalam. Egyedül a különböző méretű karikákat választottam tudatosan. Mert valamiért szeretem a kerek formát szinte mindennél. Vonzódom a körökhöz, karikákhoz.

A karikák méretei 11-17-20cm, a fagolyóé 10mm, a virágok nagysága pedig kedved szerint változtatható. Raktam hozzá egy-két színezett bogyót és zöldeket is.

tavaszi ajtódísz

Először csak két karikát illesztettem egymáshoz síkban, majd tekertem be az ajtódíszhez, és mikor elérkeztem a negyedéig, hozzáillesztettem a legkisebbet is, és egy darabig együtt dolgoztam a három karikával. De mivel szerettem volna egy kicsit natúr hatást elérni, és hogy látszódjon, hogy mi az alapja az ajtódísznek, ezért nem tekertem be a legkisebb karikát, így egy idő után békénhagytam. A kicsi karika így is már szépen rögzült a másik kettőhöz. A natúr hatást még valahol vissza kellett hoznom, ezért használtam az akasztójához natúr fa gyöngyöket.

Ha kedved van és otthonodhoz illő tavaszi ajtódísz készítésébe fognál, nyugodtan festheted a fa felületeket az általad tetsző színekre, de akkor ezt még a fonallal való betekerés előtt tedd meg, hogy ne fesd össze.

tavaszi ajtódísz készítésajtódísz karikából

Virágok:

Mivel az egész felület nem nagy, így a két nagy virágon kívül, kicsi, szétvágott, megmaradt darabokkal egészítettem ki. Elterveztem, hogy hogyan rakom össze (én ilyenkor mindig lefényképezem), majd ragasztópisztollyal rögzítettem a karikákhoz.

Hát így készült el az a karikákból, fonalból és növényekből összeállított ajtódísz kicsit natúr, sápadt színekben.

virágos ajtódíszvirágok és karikák

Következtetés:

Soha semmilyen pici, apró, feleslegesnek tűnő, leszakadt műnövény darabot ne dobj ki, mert még hasznát veheted. És a fonalakat kötés és horgolás tudás nélkül is fel tudod használni. Bízom benne, hogy tetszett tavaszi ajtódísz ötletem és te is készítesz hasonlót.

Itt találod a Karikákat - KLIKK IDE

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: