Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Szeretlek anya képek

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Szeretlek anya képek

 

Szeretlek anya kép - egyszerűen gyerekekkel

Egy egyszerűen, és gyorsan - körülbelül fél óra alatt - elkészíthető ajándékot mutatunk be, melynek az alapja lehet fa lap, vagy feszített vászon is. 

Miket használunk a kép elkészítéséhez?

A kép alapja egy 20x30cm fa lap, vagy feszített vászon. A díszítés pedig fa virágok és Szeretlek Anya feliratú táblácska.

A festéshez én itt a Pinty Plus Home festék spray-it használtam. (színek: 415-vintage zöld, 117-világos rózsaszín, és a 111-semleges fehér) Természetesen a sima Pentart matt, metál, gyöngyház akril festékeit, a Delicatot, vagy a Dekor festékeket is bevetheted, ha azok szimpatikusabbak.

A fa figurák felragasztásához expressz hobbi ragasztót használjunk, mert az gyorsabban szárad, nem szagos és száradás után átlátszóra szárad, így nem fog látszódni, ha egy kicsit kijön a figurák alól.

A fényes virágokat 3D lakkal kenhetjük le.

szeretlek anya használt festék

A kép elkészítése:

Az alapot és a fa figurákat lefújjuk, vagy lekenjük a kiválasztott színekkel, majd száradás után matt lakkal tesszük tartóssá.

Ha a lakk is megszáradt a felületen, az expressz hobby ragasztóval felragasztjuk a felületre a szívet és a virágokat - én itt egy szívecskét formáltam a virágokból is. Majd a 3D lakkal a kiválasztott figurákat átkenjük, így valamelyik virág matt maradt, valamelyik, meg fényes lett.

szeretlek kép anya kép

Ötlet a Pinty plus Home festékhez:

A festeni kívánt felület, legyen tiszta, száraz, zsír és pormentes.

A flakont rázzuk fel jól, egy golyót fogunk benne hallani, mely segít a pigment egyenletes felkeverésében.

A festendő felületet 25-30 cm messziről fújjuk le vékony rétegben , balról-jobbra, jobbról-balra, fentről le és lentről fel. 2 vékony réteg felvitelét javasoljuk, egy vastag helyett. A flakont tartsuk függőlegesen.

A festék nagyon gyorsan átfesthető, úgyhogy nem is kell nagyon sok türelem hozzá 

A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból, így kitisztíthatjuk a szórófejet. Sok esetben nem használunk el egy teljes flakont, de ilyenkor akár évekre (!) is eláll, és újra használatra kész lesz.

Hol fessünk a festékspray-vel?

Én személy szerint a szabadban szeretek vele festeni. Lerakom a kartonlapot a földre, ráteszem a festendő figurát és a fent leírt módon lefújom. Figyelj arra, ha egy kicsit is fúj a szél, nekek háttal fújjon.

Ha inkább a  zárt teret választanád, akkor egy kartondobozt használj, amibe beleteszed a festendő tárgyat és úgy fújd le. Így biztos, hogy a környetzetedben lévő tárgyak megússzák az átszínezést.

Ha szeretnél kreatív ötleteket megvalósítani, itt találod a Kreativpartner webáruház fa termék válogatását:

 

Remélem tetszett az anyáknapi kép összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: