Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Pentart Transzfertoll tapasztalatok

Hogyan használd
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Pentart Transzfertoll tapasztalatok

 

Pentart transzfertoll tapasztalatok

A Pentart újdonsága a transzfertoll kiváló kreatív hobby eszköz lett.

A transzferálás technikája alapvetően nem változik a használatával, de sokkal praktikusabb mint a transzfer oldat és sokkal egyszerűbben is használható.

Nekünk nagyon tetszik, szerintünk nagyon jó hobby eszköz lett és imádni fogják a kreatív alkotás iránt érdeklődő.

Olvasd el összefoglalónkat, milyen tapasztalatokat szereztünk a Pentart transzfer tollal..

A Pentart Transzfertoll nagyon jó megoldás ha saját képeket, lézernyomtatott képeket szeretnél sima, porózus felületekre felvinni. Oldószeres oldatról beszélünk, melynek újdonsága a toll kialakíása. A toll hegy kialakítása  miatt könnyen, gyorsan és precízen transzferálhatsz. A toll pont annyi oldatot adagol, amennyi szükséges, ezáltal el tudod kerülni a korábbi transzferálási kockázatokat, nevezetesen azt, hogy túl sok vagy kevés oldatot használsz.
Hogyan használd a Pentart transzfer tollat?

Helyezd a kivlasztott és lézernyomtatóval kinyomtatott képet arra a felületre, ahová fel szeretnéd vinni. A tollal finoman itasd át a képet a hátoldaláról. A transzfer toll pontosan annyi oldatot fog adagolni, amennyi szükséges. Ezután az egész képet enyhén nyomva, óvatosan dörzsöld át egy fa spatulával vagy fém kanállal. Távolítsd el a papírt, és fixáld a képet, mondjuk lakkal. Ha textiliára transzferálsz, akkor kend át a mintát textil médiummal, majd vasalással fixáld (30 másodpercig, pamut fokozaton, hátoldalról).

Nézd meg video segítségével hogyan használhatod a Pentart transzfertollat:

Saját tapasztalatok a Pentart transzfertollal

A Pentart transzfertoll ugyanazt az anyagot tartalmazza mint a transzfer oldat.

Ha transzfer oldatot használsz, akkor belemártod a fülpiszkálót, hogy felvidd a felületre az oldatot, utána picit le kellett áztatni itatós papíron, vagy papírtörlőn. A transzfertoll esetében ezt nem kell, nem vesztünk anyagot. A transzfertoll hegye pumpás, olyan mint a Posca toll hegye, használat előtt bele kell pumpálni a hegybe az anyagot. Egyszerűen rá kell nyomni a hegyet a felületre és a tollat fel-le kell pumpálni, amíg a hegy megtellik a transzfer oldattal.

A transzfertoll hegye sokkal könnyebben feltölthető mint a másik új Pentart terméké, az öntapadós ragasztónak a hegye, mert az állaga folyékonyabb. Sokkal egyszerűbb a használata, mint a korábbról ismert transzfer oldaté, sokkal kezelhetőbb, kevesebb az anyagvesztés, de egyébként ugyanúgy kell használni mint az oldatot.

Sokan panaszkodtak a régi oldatos változatnál, hogy véletlenül feldöntötték a fülpiszkálóval az oldatot, és kiborult. Ennél a toll verziónál nincs ilyen kockázat, nem tudjuk kiborítani... Nagyon praktikus, nagyon komfortos, sokkal tisztább munkára alkalmas és egyszerűbb vele a transzferálás.

 

Haladó javaslat, tipp

Nagyon jól használható a két újdonság, tehát a Pentart transzfertoll és a Pentart öntapadóra száradó ragasztótoll együtt is, olyan felületeken amik nem átlátszóak.

A lézerrel kinyomtatott feliratot, képet, mintákat, felviheted mondjuk egy dekupázsolt felület tetejére a transzfer tollal, majd utána az öntapadós ragasztóval átírva, bársonyporozhatsz, füstfóliázhatsz, dekorfóliázhatsz.

Aki nem tud szépen rajzolni, de van egy körvonala, figurája, amit szeretne megjeleníteni a ragasztótoll segítségével, ő gyakorlatilag előrajzolhatja a mintát a transzferálással és az öntapadós tollal és valamilyen dekorációs anyaggal (bársonypor, füstfólia..) pedig felvihető a minta felületre. Próbáld ki ezt a haladó technikát is, hidd el szuper dolgok alkothatóak vele.

 

transzfertoll

Sok sikert kívánok a Pentart transzfertoll használatához, a Kreativpartner webáruházban természetesen megtalálsz mindent, amire szükséged lehet. 

Itt találod a Pentart transzfertollat - KLIKK IDE

 

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Bolt

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: