Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Mécsestartó készítése

Advent és Karácsony
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Mécsestartó készítése

 

Mécsestartó készítése - Üveg mécsestartó szatinálva

Nagyon egyszerű ötletet mutatunk be, újrahasznosított üvegekkel, szatináló festékkel és kontúrmatricákkal. Mécsestartó készítése a mai témánk.

A szatinálástól olyan üvegfelületet kapunk, mintha homokfúvott lenne, veszélyes anyag, vagy beavatkozás nélkül. A szatináló festék tulajdonképpen egy vizes bázisú üvegfesték. A mécsestartó készítése szatináló festék segítségével nagyon egyszerűen megoldható.

Ez a szatináló festék, és az otthon található üvegek lesznek a fő szereplők a mai blogban. Kiegészítésként még használhatunk hópasztát, terméseket, mű, vagy igazi fenyőket, öntapadós strasszokat, gyöngyöket, kenderzsinórt.... 

Üveg mécsestartó elkészítésének folyamata:

A legelső lépés, hogy az üveg felületekről távolítsuk el a ragacsokat, papírdarabokat, és zsírtalanítsuk egy mosogatószerrel történő mosogatással.

Én egy olyan mécsestartót is felhasználtam, amin számomra nem tetsző zsugorfólia volt. Azt levágtam róla, és szatinálóval díszítem újra.

szatináló festék

Ha megszárítottuk az üvegeket, el is kezdhetjük a munkát.

Egy kis edénybe nyomjunk ki a szatináló festékből és tunkoljuk bele a szivacsecsetünket, majd az üveghez ütögetve szatináljuk be a felületet. Én többször átmegyek a felületen, ameddig el nem kezd száradni, mert így egyre apróbbak lesznek a "festékpöttyök", és egybefüggőbb a felület.

mécsestartó készítése

Ha befestettük az egész felületet, és megszáradt, ízlésünk szerint ragasszuk rá a kontúr matricákat, vagy más díszítő elemeket.

üveg újrahasznosítás

Egyéb ötletek, tippek:

Ha más színű szatináló festéket szeretnél, tegyél bele néhány csepp media tintát.

Ha szeretnél belevinni egy kis csillogást, akkor száradás előtt szórjál rá csillámport.

Ha matricád nincsen, használhatsz a formák felrajzolásához glittertollat, kontúrozót, 3D tollat, gyöngytollat is.

Fordítva is használhatjuk a kontúrozó matricát. Felragasztjuk az üveg felületére, befestjük a mécsest szatinálóval, majd lehúzzuk a matricát. Így az a rész, ahol a matrica volt, átlátszó marad.

üveg újrahasznosítás

Összefoglalás

Könnyen és gyorsan elkészíthetjük, újrahasznosíthatjuk üvegeinket téli, karácsonyi dekorációkhoz, a gyerekeket segítségével is. Ugye nem is nehéz a mécsestartó készítése, ha egy kis kreativitást viszünk bele.

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: