Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Makramé falidísz készítése

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Makramé falidísz készítése

Makramé falidísz dekoráció fonalakból

Fonalak, és karikák segítségével mutatós fali díszeket tudunk készíteni igazi makramé tudás nélkül is. Erre mutatunk pár ötletet következő makramé falidísz készítése blogunkban.

Saját készítésű díszekkel, dekorációkkal izlésesen feldobhatjuk otthonunkat, környezetünket. A fali díszeket hozzá igazíthatjuk a szoba színeihez, így egy harmónikus dekorációt kapunk.

Akár különböző színeket használhatunk különböző ünnepekhez, vagy évszakokhoz, így gyorsan tudjuk váltogatni otthonunk hangulatát.

Nézzük, milyen szükséges alapanyagok kellenek egy szép fali makramé dekorációhoz.

Szükséges alapanyagok és eszközök

Makramé kifésülhető fonalak

Fa, bambusz, vagy fém karikák

Fa gyöngyök, díszítő elemek, charmok...

Ragasztó pisztoly egyes technikáknál

Az fali dekorációk elkészítése:

A fonalakat kétféleképpen rögzíthetjük a karikához.

Az egyik lehetőség a ragasztópisztoly. Ezt akkor használjuk, ha a fonalat a karikára csak rátekerjük, és nem csomózzuk. Ez egy gyors, egyszerű megoldás a díszek elkészítéséhez.

Például ezeknél a fali dekorációknál ilyen megoldást láthatsz: 

makramé falidíszMakramé fali dekoráció

Ha csomózzuk a fonalat a karikához, akkor pedig egy nagyon egyszerű csomót használhatunk. Nem kell egyáltalán tengerészcsomókra gondolni :) Nézd meg a képet, Te is biztosan el tudod készíteni:

Makramé alap csomó

Gyakorold azért egy kicsit néhányszor, utána biztos sokkal jobban fog menni a csomózás. Pár ötletet is mutatunk ehhez az alap makramé csomózáshoz, amely inspirációt adhat saját minták és formák elkészítéséhez:

fali dekoráció

fali dekorációfali dekoráció

 

A színek megválasztásával, a fonalak egymás alatt-felett elvezetésével pedig igazán különleges mintákat alkothatsz. Ugye nem is tűnik nehéznek ez a technika.

Szerintem próbáld ki és alkoss Te is szebbnél szebb otthoni dekorációkat.

Reméljük a te fantáziádat is megmozgatta makramé falidísz készítése blogunk, és szuper fali dekorációkat fogsz tudni készíteni magadnak, vagy ajándékba.

Ötlet: Pinterest

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: