Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Levegőn száradó gyurma dekoráció - fali kulcstartó

Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Levegőn száradó gyurma dekoráció - fali kulcstartó

 

Levegőn száradó gyurma dekoráció - fali kulcstartó

Nagyon hangulatos kulcstartót tudsz készíteni levegőn száradó gyurma és képkeret segítségével.

Mentés

Mentés

Nézzük milyen lépések segítségével készül levegőn száradó gyurma dekoráció.

A fali kulcstartó dísz fő alapanyagai, amire szükséged lesz:

- Levegőn száradó gyurma

- Fa képkeret

- Matt akril festékek

- Dekor Paint Soft festékek

- Fényes lakk

- Kés vagy formázó spatula

- Viaszolt zsinór

- Akasztók, vagy ajtógombok

 

Figurák készítése

Először készítsd el a levegőn száradó gyurmából a figurákat.

Mi FIMO levegőn száradó gyurmát használtunk.

 

fimo alapanyag

 

A leendő formának megfelelő, lapos korongokat gyúrj a levegőn száradó gyurmából, amiből majd ki fogod tudni vágni a fali kulcstartó díszeit. Mi halacskákat és hajó formát választottunk. Kb. 10x10 cm-es korongokat gyúrjál.

 

első lépések

 

Második lépésben egy kés vagy formázó spatula segítségével végd ki a körvonalakat. A formát érdemes előzetesen megrajzolni és papírból kivágni, majd ezt a sablont segítségül használva a levegőn száradó gyurmából is könnyebben ki tudod vágni a formát.

 

kulcstarto gyurma

 

Mi két halacskát és egy hajó formát vágtunk ki. Persze választhatsz más formákat is. Ha elkészültél a formákkal, akkor éles késsel vagy szikével vésd rá a felületi díszítéseket és lyukaszd ki a képen látható helyeken, hogy később fel tudd fűzni a levegőn száradó gyurma díszeket.

 

fimo figurák

 

Ha elkészültél a díszekkel, várd meg míg megszáradnak. Bátran kísérletezz a felületi díszítésekkel, a levegőn száradó gyurma a teljes száradás előtt még jól formázható.

 

fimo

 

Festés

Ha megszáradt a hajó és a halacskák, jöhet a festés. Vízzel jól felhigított matt akril festéket használtunk. Menta és világoskék színekkel, a hajótest pedig sötétbarna lett a vitorla gyöngyház fehér. Tényleg jól vizezd fel az akril festéket, hogy csak halványan fogja be a díszeidet, ekkor lesz majd végül olyan zománcos hatása.

 

levegőn száradó gyurma figurák

 

Lakkozás

Festés után megint várj a száradásig, majd fényes lakkal fejezd be a levegőn száradó gyurma formák díszítését. Ha jó vizes matt akril festékeket használtál, akkor a fényes lakkozás után valóban zománcszerű hatást érhetsz el.

 

halacskák

 

A fali kulcstartó alapja egy fa képkeret, amit Dekor Paint Soft festékekkel festünk le. A Dekor Paint Soft festék nagy előnye, hogy több színt is egymásra vihetsz (az alsó száradása után) és a felső rétegeket vissza tudod csiszolni addig, míg az alsó rétegek elő-elő tűnnek. Így nagyon klassz kopottas, antik hatást érhetsz el alkotásaidon. Mi farmerkék, cappuccino és jégkék színeket használtunk. Szóval Dekor Paint Soft és csiszolás.

 

gyurma forma

 

Ha elkészült a fa képkeret és a levegőn száradó gyurma díszeid is, akkor már csak ragasztani kell és fűzni, meg felkötni a megfelelő helyekre a díszeket. A kulcstartóknak mi ajtógombokat használtunk, ezt is bele tudod csavarozni a fa képkeretbe vagy ragaszthatod is ragasztópisztollyal.

Kész is a levegőn száradó gyurmás fali kulcstartó:

 

levegőn száradó gyurma dekoráció

 

Kreativpartner webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot a levegőn száradó gyurma dekoráció készítéséhez: Fali kulcstartó

 

Jó kreatívkodást

 

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

info@kreativpartner.hu

+36-70-516-1589

Mentés

Mentés