Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kőfestés

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Kőfestés

 

Kőfestés - Kavicsfestés


Ki ne kedvelné a szép festett kavicsokat? Sok helyen, sokan írtak már róla, hogyan lehet alkotni a folyóparton szedett kavicsokra és mire lehet használni a kész műveket.

Kavicsfestés kicsit másként.

A kavicsfestéshez mi nem folyóparti kavicsokat használunk, hanem egy különlegesen szép kőtípust és abból is válogatott példányokat. Ez a kő a hófehér "görög görgeteg márvány".

A görög görgeteg márvány válogatott darabjai szinte karcmentesek, így szépen lehet rájuk rajzolni, festeni, hófehér színe miatt pedig nem tompítja, hanem inkább erősíti a felvitt festékeket.

 

Görög görgeteg márvány

 

Az alapanyag mellett a mi kőfestés technikánk másik érdekessége a festék, pontosabban a toll, amivel festünk, rajzolunk a kőre. Ez a különleges toll nem más mint a POSCA toll.

A POSCA toll különleges akril toll. Többféle méretben és színben kapható. Nagyon vékony 0,7mm-es vastagságban is beszerezhető, ezáltal nagyon jó a körvonalak vagy az apró részletek megrajzolásához.

Mindemellett persze használható akril festék vagy tempera is a kőfestéshez, mi álltalában kombinálni szoktuk őket egymással.

És akkor nézzük a lépéseket.

Kavicsfestés kellékei

Először is válasszuk ki a témának megfelelő követ. Figyeljünk a formájára, a méretére. Legyen elegendő helyünk az elképzelt motívum felrajzolására. Nézzük meg, hogy álló vagy inkább fekvő rajzunk lesz, és képzeljük el a mintát a kavicson.

Vázlat készítése

Második lépésként vázoljuk fel a figuránkat. Ezt lehet grafit ceruzával is, hiszen úgy is átfestjük, illetve festés és száradás után a nem kívánatos grafitot kiradírozhatjuk.

Harmadik lépés a kontúrok megrajzolása, mi itt szinte mindíg POSCA tollat használunk.

 

kavicsfesés

 

A kő festése

Negyedik fázis a kifestés, ahol akril festék vagy tempera, illetve POSCA toll is használható. Az akril festék rengeteg színben létezik, és még keverhetőek is a színek egymással.

Részletek kialakítása

Ötödik lépésként mi az apró részleteket szoktuk megrajzolni, mondjuk fekete vagy fehér POSCA tollal. Ilyenek a száj a szem vagy egyéb részterületek, árnyékok. Száradás után a festett részekre ezt könnyen utólag is felvihetjük.

Lakkozás, felületvédelem

Hatodik, végső lépésként pedig lakkozni szoktuk a felületet, hogy maradandó legyen alkotásunk.

 

kőfestés - gyerekek

 

És mire használhatóak a festett kövek?

Hát soroljuk csak ami eszünkbe jut:

Esküvői névtábla, Üzenőkő vicces feliratokkal, Hűtőmágnes a laposabb fajtából, Szobadísz, Könyvtámasz, Ajándék vagy kiegészítő bármilyen alkalomra, Kerti dísz stb.

Ugye milyen remek szórakozás a kőfestés?

Ha kedvet kaptál a kőfestéshez, minden szükséges alapanyagot megtalálsz webshopunkban, a POSCA toll készleteket pedig még csomagkedvezménnyel is rendelheted.

 

Kavicsfestéshez termékek, alapanyagok itt: Kavicsfestés

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

 

kreativpartner webáruház