Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Karácsonyi manó készítése

Advent és Karácsony
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Karácsonyi manó készítése

 

Karácsonyi manó készítése

Karácsony felé közeledve, egyre sűrűbbek az ember napjai. És mivel ez az időszak a dekorációkról szól  úgy gondoltuk összegyűjtünk pár gyorsan elkészíthető, és nem sok alapanyagból álló ötletet.

Szükséges alapanyagok:

Filcre, fonalra, fagolyóra, és ragasztóra lesz szükséged. A színeket tetszés szerint válogathatod össze, a karácsonyi dekorációd, vagy a karácsonyfa színei szerint.

Karácsonyi manó készítése

Az egész manó készítésében, talán a bojt elkészítése lesz a legnehezebb. :) De tettünk ide egy elkészítési útmutatót:

 

Karácsonyi manó

Hogyan készül a bojt:

Attól függően, hogy mekkora manót szeretnél, vágj ki egy karton dobozból egy manó magasságú darabot. Az alján készíts egy kicsi vágást, ez segítségünkre lesz abban, hogy a fonal ne csússzon le a kartonról. 

Vágj egy akkora darab fonalat, amit majd akasztónak szeretnél +2-3cm. Ezt a darabkát fektesd a karton felső részére. 

A szakállnak készülő fonal végét csúsztasd bele a lenti vájatba, és kezd el rátekerni a fonalat a kartonra. Minél többet, tekersz rá annál szakálasabb lesz a manónk.

Ha úgy érzed, hogy elég, a fonal végét csúsztasd bele a másik vájatba, így nem fogy szétcsúszni a feltekert anyag. A felső részen kösd össze az akasztónak való darabot, alul pedig vágd el a fonal szálakat. A felső résztől pár centire (bojt nagyságától függően), köss egy csomót szintén, ez lesz a bojt "feje"  A szakáll formáját, hosszúságát igazítsd el ollóval.

Kész is a bojt!

A karácsonyi manó sapkája és orra:

Filc anyagból vágjunk ki egy félkört, majd tekerjük fel gúla formába. Ragasszuk össze, majd helyezzük rá a bojtra. Ragasztónak a ragasztópisztolyt ajánljuk. Gyorsan tudjuk stabilizálni vele a ragasztani való anyagokat. A sapka díszítéséhez használhatunk kivágott filcdarabokat, gombokat strasszokat, flittert...

A manó orrához natúr, vagy festett fagolyót is használhatunk, méretét a manó nagyságához igazítsuk, és ragasztópisztollyal ragasszuk fel.

Összefoglalás:

A karácsonyi manó készítése, ha minden alapanyagunk megvan hozzá, akár percek alatt is elkészülhet. Egyszerűsége miatt pedig gyerkőcök is nekiláthatnak, és biztos sikerélményben lesz részük!

Képek: Pinterest

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: