Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Karácsonyi manó készítése

Advent és Karácsony
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2021.11.12 16:00
Karácsonyi manó készítése

 

Karácsonyi manó készítése

Karácsony felé közeledve, egyre sűrűbbek az ember napjai. És mivel ez az időszak a dekorációkról szól  úgy gondoltuk összegyűjtünk pár gyorsan elkészíthető, és nem sok alapanyagból álló ötletet.

Szükséges alapanyagok:

Filcre, fonalra, fagolyóra, és ragasztóra lesz szükséged. A színeket tetszés szerint válogathatod össze, a karácsonyi dekorációd, vagy a karácsonyfa színei szerint.

Karácsonyi manó készítése

Az egész manó készítésében, talán a bojt elkészítése lesz a legnehezebb. :) De tettünk ide egy elkészítési útmutatót:

 

Karácsonyi manó

Hogyan készül a bojt:

Attól függően, hogy mekkora manót szeretnél, vágj ki egy karton dobozból egy manó magasságú darabot. Az alján készíts egy kicsi vágást, ez segítségünkre lesz abban, hogy a fonal ne csússzon le a kartonról. 

Vágj egy akkora darab fonalat, amit majd akasztónak szeretnél +2-3cm. Ezt a darabkát fektesd a karton felső részére. 

A szakállnak készülő fonal végét csúsztasd bele a lenti vájatba, és kezd el rátekerni a fonalat a kartonra. Minél többet, tekersz rá annál szakálasabb lesz a manónk.

Ha úgy érzed, hogy elég, a fonal végét csúsztasd bele a másik vájatba, így nem fogy szétcsúszni a feltekert anyag. A felső részen kösd össze az akasztónak való darabot, alul pedig vágd el a fonal szálakat. A felső résztől pár centire (bojt nagyságától függően), köss egy csomót szintén, ez lesz a bojt "feje"  A szakáll formáját, hosszúságát igazítsd el ollóval.

Kész is a bojt!

A karácsonyi manó sapkája és orra:

Filc anyagból vágjunk ki egy félkört, majd tekerjük fel gúla formába. Ragasszuk össze, majd helyezzük rá a bojtra. Ragasztónak a ragasztópisztolyt ajánljuk. Gyorsan tudjuk stabilizálni vele a ragasztani való anyagokat. A sapka díszítéséhez használhatunk kivágott filcdarabokat, gombokat strasszokat, flittert...

A manó orrához natúr, vagy festett fagolyót is használhatunk, méretét a manó nagyságához igazítsuk, és ragasztópisztollyal ragasszuk fel.

Összefoglalás:

A karácsonyi manó készítése, ha minden alapanyagunk megvan hozzá, akár percek alatt is elkészülhet. Egyszerűsége miatt pedig gyerkőcök is nekiláthatnak, és biztos sikerélményben lesz részük!

Képek: Pinterest

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: