Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Karácsonyi díszek házilag

Advent és Karácsony
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Karácsonyi díszek házilag

 

Karácsonyi díszek házilag.

 

Ha szeretnél egyedi ajándékot, megmutatjuk, hogy karácsonyi díszek házilag is készíthetők.

Olvasd el blogunkban milyen klassz karácsonyi díszeket tudsz Te is készíteni otthon...

Posca tollal dekorált díszek

Első karácsonyi dísz ötletünk, amit házilag is egyszerűen elkészíthetsz a POSCA tollal dekorált egyszínű üveg karácsonyfadísz. Nem kell művésznek lenned, az alap minták is nagyon jól mutatnak, illetve le is másolhatsz körvonalakat, sőt a gyerekek is imádják a saját rajzaikkal díszített ünnepi díszeket keresgetni a fán.

A Posca tollat számos színben és hegy vastagságban megtalálod, így aprólékos díszítésre, rajzolásra is használhatod. Az egyszínű alkotások mellett természetesen az ügyesebbek színes képeket is festhetnek a díszekre.

posca toll díszítés

karácsonyi díszek házilag

Decoupage díszítés

Második otthon készített karácsonyi díszítés ötletünk a decoupage technikával díszített hungarocell gömb vagy szintén decoupage technikával díszített gyertya és gyertyatartó. Legtöbbször fa felületeket díszítünk decoupage technikával, de nagyon szép karácsonyi díszeket is készíthetsz velük. Fontos, hogy világos, lehetőleg fehér hátterű szalvétát válassz és alapozd le a felületet mielőtt felragasztod a dekupázs ragasztóval. A szalvétának egyes részeit használd, ha pedig nagyobb felületet ragasztasz domború felületre akkor a széleket irdald be. Ha szeretnél készíteni ünnepi díszeket otthon, ezt a dekupázs technikát ne hagyd ki!

A dísz gömbök mellett egyébként ezzel a technikával gyertyákat is díszíthetsz, azokon is nagyon jól mutatnak a saját dekorációk.

karácsonyi dekor

Pirográf díszítés

Harmadik karácsonyi dísz ötletünk Pirográf segítségével készült. Ez egy olyan elektromos eszköz, amivel fa felületekre tudsz rajzolni, pontosabban bele tudod égetni a mintát a fa felületébe. A pirográf hegye felforrósodik és ezzel tudod a mintát ráégetni a fára, olyan mintha rajzolnál vele. gyerek közelében ne használd, vigyázz vele, mert éget a hegye. Itt sem kell művészi rajzokban gondolkodnod, egyszerű geometriai minták is jól mutatnak. Ha akarod, akár vonalzót is használhatsz ha ilyen pirográf díszt szeretnél készíteni.

A minta előzetesen grafit ceruzával akár fel is rajzolható és ezen az előzetesen felvitt mintán már csak végig kell menni a pirográffal. Nem beszélve arról, hogy olyan jó illata van az égetett fának. Már az illat maga is az Ünnepeket idézi. :)

pirográf díszítés karácsonyra

Transzfer technika díszítés

Negyedik ötletünk pedig a karácsonyi díszek házilag témában transzfer technikával készült. A transzferálást megoldhatod transzfer oldattal (expressz transzfer, ez egy gyorsabb anyag) vagy transzfer géllel (ez lassabb de kicsit élesebbek lesznek a kontúrok). Bármilyen képet, mintát, feliratot ha kinyomtatsz lézer nyomtatóval azt is fel tudod vinni alkotásodra, de persze vannak speciális transzfer papírok is előre elkészített gyönyörű mintákkal. Ha feliratot viszel fel figyelj rá, hogy nyomtatás előtt tükrözd, mert csak így lesz olvasható. Lézer nyomtatót használhatsz erre a célra és érdemes 90 grammos digtális papírt használni, ami egy kicsit fényesebb a normál papíroknál. Mi alábbi mintadarabunkon egy leány fejet transzferáltunk fa harang alapra. Ez is egy remek megoldás ha magad szeretnél ünnepi díszeket készíteni.

karácsonyi díszek transzferálással

 

Karácsonyi koszorú

Az adventi koszorút természetesen a karácsonyi ünnepek alatt is használhatjuk, de van aki saját asztaldíszt vagy karácsonyi koszorút készít. Erre is számos ötlet van, hogy milyen legyen az asztaldíszünk vagy koszorúnk. Kell egy koszorű alap, ami lehet polisztirol alap vagy vessző koszorú alap, de lehet szalmakoszorú is. Erre az alapra építhetjük fel a díszítést, a dekorációt. Leggyakrabban a gyertyák mellett művirágokat, terméseket, feliratokat, kis figurákat használunk az asztaldíszhez vagy koszorúhoz.

koszorú alapok

Reméljük tetszettek karácsonyi díszek házilag is elkészíthető ötleteink és kipróbálod te is egyiket-másikat. A Kreativpartner webáruházban számos alapanyagot találsz, ha készítenél saját kezűleg karácsonyi dekorációt.

 

Ha érdekelnek további kreatív ötletek, technikák, válogass ingyenes email tréningjeink közül itt:

 

Kreativpartner ingyenes email tréningek DUPLA kuponnal

 

Jó kreatívkodást.

 

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház