Végkiárusítás!!! - Használd a APR30 kupont vásárláskor a 30% kedvezményért!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Kagyló dekorációk és ötletek

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Kagyló dekorációk és ötletek

Kagyló dekorációk és ötletek

Tengerparti nyaraláskor biztos, hogy egy-két kagyló is bekerül a bőröndünkbe hazafelé, hiszen gyönyörűeket lehet találni a parton sétálgatva, keresgélve. Ha neked is van otthon kagylógyüjteményed, nézd meg hogyan készülhetnek kagyló dekorációk.

 

Egy-két ötletet szedtünk össze, hogy hogyan díszíthetjük, dekorálhatjuk kagylóinkat.  

A kagylók és csigák:

Gyűjtögetett kagylóink, csigáink lehetnek laposak és szép kerekek, domborúak is. De az sem baj, ha egy kicsit törött, vagy a csigáknak csak a belső váza maradt meg. 

A tengeri csillagokat felhasználhatjuk képekhez, vagy csak önmagában dekorációnak.

A hosszú hegyes gúla szerűekkel imitálhatunk unikornis szarvat.

A vegyes kagylókat a mixed media technikához, vagy epoxi gyantába öntve is használhatjuk.

Kagyló dekoráció

Ötletek kagyló dekorációk készítéséhez, formák szerint:

A kicsi méretű kagylókat, csigákat ékszerek elkészítéséhez használhatjuk fel. Készíthetünk belőle lógós fülbevalót, medált, karkötőt, de arra mindenképp figyeljünk, hogy a fúrásnál nehogy eltörjük. Pici vékony fúrófejet használjunk hozzá.

Szélcsengőt, függönyelkötőt, üvegdíszt, ablakdíszt is készíthetünk a kifúrt kagylókból üveggyöngyök, fadarabok segítségével. 

Mivel kisebb darabokról van szó, használjuk ki a kagyló természetes szépségét, és kiegészítőként használjunk, különböző ékszer gyöngyöket, charmokat hozzá:

Ékszerek kagylóból

A nagyméretű fésűkagylók remek alapot adnak egy ajtódíszhez, amit kisebb kagylókkal, de akár virágokkal is díszíthetünk.

dekoráció kagylóból

A mélyebb, öblösebb kagylókat számtalan kisebb méretű dolog tárolására felhasználhatjuk.

Készíthetünk belőle szappantartót, ha kifúrjuk az alját. Tárolhatunk benne az asztalon sót és borsot, ami egy tengerparti hangulatú ebédnél remek kiegészítő lehet. Ékszertartónak is használhatjuk fülbevalóinknak és a gyűrűinknek.

Kagyló dekorációk

A laposabb kagylók, vagy kagyló darabokat feliratozhatjuk, transzferálhatjuk, így akár egy esküvői ültetőkártyát is készíthetünk belőle:

Ültetőkártya kagylóból

Ötletek a festéshez, díszítéshez:

Egy alapos díszítés után, a kagyló mintáját, színét megtartva, önálló dekorációként is megállja a helyét. De! Akár festhetjük, színezhetjük is. És miért ne próbálnánk ki a különböző színezési és dekorálási lehetőségeket?

Az akril festék és a krétafesték jó lehetőség, ha az otthonunk színéhez akarjuk igazítani a kagylók színét. A festékeket felvihetjük ecsettel, de a pontozós technikát is használhatjuk.

Gyönyörű szalvéták, rizspapírok segítségével pedig dekupázsolhatjuk is őket különböző stílusban.

A kagylók szélét elegánsá tehetjük metál színű akril festékkel, folyékony fémmel, vagy füstfólia díszítéssel. 

Extra díszítés lehet a strassz, vagy az öntapadós gyöngy. Ha az átlátszó 3D tollat használjuk, akkor a kagyló felülete vízcsepp hatású lehet.

Kagylo dekupázs

És egy utolsó ötlet gyerkőcöknek. Festett kagylók különböző formákba rendezve:

Kagyló festés gyerekeknek

Reméljük a te fantáziádat is megmozgatta blogunk, és csodálatos kagyló dekorációk fognak készülni. Próbáld ki, milyen remek időtöltés az kagylódíszítés otthon.

Képek: Pinterest

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: