Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Gyűrű készítés saját kezűleg

Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Gyűrű készítés saját kezűleg

Gyűrű készítés saját kezűleg

Nagyon érdekes felületi mintákat hozhatunk létre süthető gyurmából készült tárgyakon. Mi most egy gyűrűt készítettünk FIMO gyurma és felületmintázó gumilap segítségével.

Nézzük lépésről lépésre hogyan megy a gyűrű készítés saját kezűleg.

A gyűrű elkészítéséhez alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

  • Két különböző színű FIMO soft süthető gyurma. Mi feketét és fehéret használtunk, de természetesen választhattok egyéb összeillő vagy éppen egymást taszító színeket is.
  • Felületmintázó gumilap.
  • FIMO formázó kés.
  • Gyűrű alap.

1. lépés

Első lépésben szedjünk le egy csipetnyit a fehér FIMO süthető gyurmából. Kezünk melegével puhítsuk meg, majd jó alaposan nyomjuk bele a kiválasztott felületmintázó gumilap redőibe.

felületmintázó gumilap

 

2. lépés

Ha jól elsimítottuk és belenyomkodtuk a résekbe, akkor FIMO formázó kés segítségével óvatosan szeleteljük le a felső réteget addig, amíg csak a résekben marad gyurma. Vigyázzunk, hogy a résekből ne húzzuk ki a süthető gyurmát, ezért a felületmintázóval párhuzamosan és óvatosan mozgassuk a FIMO kést.

FIMO formázó kés használata

 

3. lépés

Ha elkészültünk a felületmintázó előkészítésével, akkor fekete FIMO soft süthető gyurmát nyomjunk rá egy peremes gyűrű alapra oly módon, hogy egyenletesen eloszlatjuk a felületen. A felesleget vágjuk le, képezzünk szép, kicsit domború felületet a fekete FIMO gyurmából a peremes gyűrű alapon. A gyűrű alapra rádolgozott fekete FIMO gyurma felületet ezután nyomjuk rá a felületmintázó gumilap fehér FIMO gyurmás részére.

Ékszer alap - FIMO

 

4. lépés

Kicsit nyomkodjuk meg úgy, hogy a két gyurma felület egymásra ragadjon, de oldalra ne nagyon mozgassuk, nehogy elmossuk a mintát. Pár másodperc nyomkodás után óvatosan válasszuk el egymástól a gyűrű alapot és a felületmintázó gumilapot.

Az eredmény egy érdekes mintájú gyűrű felület lesz.

A FIMO gyűrűt a többi süthető gyurmából készült alkotáshoz hasonlóan 110 celsius fokon süssük ki 25-30 perc alatt sütőben. Megkeményedés után, ha a gyűrű alapból "kimozog" a gyurma, célszerű egy csepp ragasztóval odaerősíteni.

 

FIMO gyűrű felület

 

Összefoglalás

Természetesen a felületmintázó gumilap segítségével bármilyen felületre készíthetsz hasonló technikával gyönyörű mintákat. 4 féle mintából válogathatsz a felületmintázó esetében, melyeket megtalálsz a kreativpartner webáruházban.

Még egyszer a kész gyűrű:

 

FIMO gyűrűGyűrű készítés saját kezűleg

 

Ugye nem is olyan nehéz a gyűrű készítés saját kezűleg.

Az alapanyagokat megtalálod a Kreativpartner webáruházban.

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

 

Kriszti

kreativpartner webáruház