Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Füstfólia használata

Bútorfestés
Hogyan használd
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Füstfólia használata

 

Füstfólia használata 

A füstfólia pehely és lap, egy univerzálisan használható anyag, amivel minden felületet díszíthetünk. Többféle színben és formában kapható.

Mi a füstfólia lap és a füstfólia pehely?


A füstfólia lapok és pelyhek, leheletvékony fém fóliák, melyek nagyon könnyűek és könnyen is szakadnak, akár egy érintéstől is. Ezért is fontos áttekinteni a füstfólia használata során felmerülő kérdéseket. Egy enyhe fuvallat is elrepítheti, úgyhogy ne dolgozzunk vele huzatos helyen! A súlya pihekönnyű, egy doboz, vagy csomag tartalma csak pár gramm.
Kétféle kiszerelésben kapható. 14×14 lapokban vagy pehely formájában. A kiszerelés lapok esetében 5db, pehely esetében egy Pentartos 100ml festékes dobozban.
A nálunk kapható füstfólia lapok egyszínűek, a füstfólia pelyhek pedig vagy egyszínűek, vagy vegyes színek.
A füstfólia pelyhekkel kicsit érdekesebb, márványos hatást lehet elérni, rusztikusabb lesz a felület és könnyebb eldolgozni egyenetlen felületen, míg a lapokat inkább sík, és nagyobb felületekre használjuk. 

Füstfólia lap - füstfólia pehely

Hogyan használjuk a füstfóliákat?

A füstfólia használata során több tényezőt kell figyelembe vennünk. Az ezüst, vagy arany fóliák ragasztásához a Pentart füstfólia ragasztót használjuk, ami egy öntapadósra száradó ragasztó. A felkenéskor opálos fehér színe van, majd szépen a száradásig átlátszóvá válik. Ez kb 15-30 perc. Nem kell belőle sokat használni, egy puha ecsettel, vagy szivacsecsettel oszlassuk el a felületen. Ha struktúráltabb, kidomborodóbb hatást szeretnénk elérni, akkor a 3D ragasztót is bevethetjük. Amennyiben egyenletes csíkokra lenne szükségünk, használjuk a kétoldalú ragasztót. Ráragasztjuk a felületre, lehúzzuk róla a papírcsíkot és már ragaszthatjuk is rá a fóliát. De ha inkább filigránabb mintákat, vagy írást szeretnénk arany fóliázni, használjuk a Pentart TackyGlue öntapadóra száradó ragasztóját. Látszik, hogy már a ragasztó fajtájával, és struktúrájával is mennyiféle hatást érhetünk el. És akkor játszhatunk még a színekkel, és az anyagokal is.
Hogy a füstfólia később ne színeződjön és sérüljön meg, oldószeres lakkal le kell kezelni, így nem fog később oxidálódni.

FüstfóliaFüstfólia - aranyfólia

A füstfólia legalapvetőbb használati módja a különböző felületek díszítése, legyen az bútor, kép, üveg, agyag, tükör, papír… Itt általában a fent leírt módon ragasztózunk, majd ragasztunk, vagy random módon, vagy stencil segítségét használva.

Füstfólia pehely

Nézd meg video segítségével hogyan használhatod egyszerűen:

 

Ötletek a használatukhoz?

A füstfólia használata sok lehetőséget tartogat. Készíthetünk vele ékszereket, használati tárgyakat, ajándékokat, levegőn száradó, vagy süthető gyurmából, epoxi gyantából, betonból, kagylóból, kőből… Még a körmünk díszítéséhez is megpróbálhatjuk a pelyheket.

Levegőre száradó anyagok esetén (beton, kerámia, gipsz, gyurma), száradás után díszítjük a felületet. A süthető gyurmába belegyúrhatjuk. Az Pentart Üveggyantába pedig belekeverhetjük, a füstfóliákat. 

Füstfólia használataFüstfólia pehely használata

Egy utolsó előtti szösszenet:

Az metál színű fólia pelyhek és lapok felhasználása végtelen, és ezt még tudjuk fokozni színekkel is, hiszen az új Pentart Színes Fólia Pelyheket ugyanúgy használhatjuk, mint a füstfóliát, így színes tárgyakat is készíthetünk, nem kell leragadnunk a hagyományos fém színeknél. 

És az utolsó szösszenet:

Nagyon szépen néznek ki a poharak és a tányérok is a füstfóliákkal, de csak díszként, étkezéshez ne használjuk! Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődést és tetszeni fog Neked is a füstfólia használata.

Ha pedig egyéb alapanyagokat is keresel bútorfestéshez, dekoráláshoz, itt nézz körül: Bútorfestés

Képek forrása: Pinterest

Itt találod a Pentart Füstfóliákat - KLIKK IDE

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: