Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Farsangi álarcok

Farsang
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Farsangi álarcok

Farsangi álarcok készítése 

Farsangi álarcok készítéséhez sokféle alapanyagot használhatunk fel. Maszkot készíthetünk dekorgumiból, filc lapokból, papírból is, melyeket festhetünk, színezhetünk, díszíthetünk, illetve különböző dekorációs kellékeket ragaszthatunk rá.

Nézzünk néhány farsangi álarc ötletet, az egyszerűtől a több alapanyag segítségével elkészíthető, bonyolultabbakig.

Farsangi álarc dekorgumiból:

A dekorgumi álarchoz használhatunk sima, vagy csillámos, glitteres dekorgumit. A kiválasztott álarc formát kivágjuk a dekorgumiból, a két oldalához gumit rögzítünk, és már kész is vagyunk. 

Vágd ki a sablonokat, rajzold körbe a csillámos dekorgumi hátulján, majd vágd ki.

Farsang álarc

Farsangi álarc filc anyagból:

Filc esetében szintén használhatjuk az egyszerű módszert, amit a dekorguminál is, de többféle szín variálásával állatok, hősök, mesefigurákat is készíthetünk. Ragaszthatjuk is egymásra a színeket, de a varrás talán szebb eredményt hoz.

Farsangi álarc filcből

Farsangi álarc filc anyagból

Farsangi álarcok papírból

A formára vágott, és formázott álarcok segítségével sokféle stílusban készíthetünk farsangi álarcokat. A gyerekek festhetik akril festékkel kedvük szerint, ragaszthatnak rá papírdarabokat, flittereket, strasszokat, szalagokat, csipkéket, tollakat, csillámporokat...

Nézzünk néhány példát:

Csillámos, vagy bársonyporos álarc

A papír álarcot kenjük be a Pentart Dekorragasztóval, ami száradás után öntapadóssá válik. A megszáradt ragasztóba finoman dörzsöljük bele a csillámport, ECO glittert, vagy bársonyport. Egy csinos szalag kötőnek és kész is.

Farsangi álarc

Álarc gélpaszta és metál akrilfestékkel:

A csőrös kiszerelésű Pentart gélpasztával rajzolj a csupasz papírálarcra különböző cirádákat, formákat (indák, rombuszok, körök, csigavonalak,  feliratok...), majd száradás után kend át a kiválasztott metál akrilfestékekkel. Ha egy kicsit öregbíteni szeretnéd a felületet, azt megteheted az umbra antikoló pasztával. Kend be vele a megszáradt felületet, majd töröld át egy puha ronggyal, ami a felesleges antikolót visszaszedi az álarcról.

Farsangi álarc metál akrilfestékkel

farsangi álarc

Füstfóliás, vagy metál fóliás álarc:

Miután az álarcot bekented akril festékkel a felületre vidd fel egy szivacs segítségével Pentart dekorragasztót, ütögető mozdulatokkal. Így nem kerül mindenhova, csak elszórtan. A 3D ragasztó csőrös változatával rajzolj mintákat, pöttyöket  a festékes felületre, mondjuk a szemkivágás köré. Miután az öntapadós ragasztók megszáradtak, nyomkodd rá a füstfóliát, vagy a metál fóliát, így a ragasztóba beleragad.

farsangi álarc föstfóliával

Erdőtünde álarc műnövényekkel:

Fessd le barna, vagy kekizöld színnel a papírálarcot, majd száradás után ragassz rá mohát, zöld növényeket, virágokat, pozsgásokat tetszés szerint.

Farsangi álarc selyemvirágokkal

 

Összefoglalás:

A farsangi álarcok díszítéséhez, csak a képzelet szab határt. A papír félálarc egy remek alap hozzá, amire különböző ragasztók segítségével szinteféle dekorációt felragaszthatsz.

Képek: Kreativpartner webáruház és Pinterest

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT:

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner blog - Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: