Végkiárusítás!!! - Használd a APR30 kupont vásárláskor a 30% kedvezményért!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Esküvői ötletek

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Esküvői ötletek

 

Esküvői ötletek

Ha nyár, akkor esküvő szezon. Mutatunk 5 olyan ötletet amit esküvői kiegészítő ajándéknak remekül tudsz használni. Természetesen nem csak esküvői ajándék lehet belőlük, egyéb alkalmakra is csemegézhetsz az ötletekből. :)

Olvasd el legújabb blog bejegyzésünket...

 

Esküvői ötletek összeállításunkban szereplő alkotásokat természetesen nem fő ajándéknak szánjuk. Viszont kiegészítő ajándékként, saját egyedi dekorációként is sok örömet tudnak okozni az ifjú párnak, ha kapnak valamilyen egyedi, kézzel készített ajándékot.

Nézzük milyen kiegészítő esküvői ajándékot készíthetünk.

1. Virágbox

Pár éve nagyon népszerű a virágbox. Karton doboz alapra készül, melyekből már kaphatóak kész dobozok is, színesek, díszesek stb. Ha egy alapot veszel, akkor érdemes festeni, díszíteni a szélét, de ez persze nagyobb munka. Belsejébe tegyél száraz oázist és ízlés szerint rakhatsz bele habrózsa virágot, selyemvirágot, illetve mű zöld növényekkel is kiegészítheted. Mintaként együttműködő Partnerünk Kalmár Timi (DecoMűhely) egyik munkáját mutatjuk be:

virágbox

2. Pénzátadó doboz

Mindig jól jön az ifjú párnak, főleg ha nem üres:)

Pénzátadó doboz mintánk Finnabair stílusban készült. Válogass össze alapanyagokat, melyek lehetnek fém díszek, papír virágok, üveglencsék, gombok, csipkék, fa apróságok, akár még medálok is.

Ezek a díszítések kerülnek elég sűrűn és egymáshoz szorosan egy fa doboz felületére. Alap színnek a Pentart Delicate rózsaarany színt választottam, ez manapság egyébként is egy kedvelt, divatos szín és jól illeszkedik az esküvők hangulatához.

Minden alapanyagot Pentart Heavy Body fényes géllel ragasztottam fel. Nagyon jól ragaszt és színtelenre szárad, ami később jól festhető.

A Finnabair hangulat megteremtésénél fontos a díszítő elemek elrendezése. Azt javasolom, hogy ragasztás és festés előtt próbálj ki több elrendezést, rakosgasd egymás mellé a díszítő elemeidet több módon. Próbálj ki több elrendezési verziót mielőtt döntesz.

Ezzel a stílussal ilyen mutatós dobozka készülhet:

pénzátadó

3. Díszített fa alapok

Különböző fa alapokra készíthetsz esküvői hangulatú díszítéseket. Dekupázs technikával, festéssel, különféle kiegészítő technikákkal, egy-egy csipke felragasztásával igazán mutatós darabokat alkothatsz.

Ezek aztán lehetnek dekorációk vagy kiegészítő ajándékok is.

díszített fa lapok

4. Esküvői zászló

Ha fa zászló formákat választasz, akkor tartós esküvő zászlót is készíthetsz. A zászló mintája, felirata lehet a pár monogramja, de akár hosszabb neveket vagy idézeteket is elkészíthetsz így.

Első lépésben válassz egy stencil mintát és sűrű gélpasztát vigyél fel spatulával a fa zászlók felületére. Én heavy body gélt használok sűrű gélpasztának, evvel alakítom ki a a felületi 3D jellegű mintát a fa zászlócskákon.

Ha megszáradt a gél, következhet a színezés. Matt akril festékkel festettem le a zászlócskákat, málna, vintage szürke és country zöld színeket használva. A matt akrilfestékek megszáradása után jön az egész alkotás lényegi része.

Fehér antikoló festékkel fesd le azokat a részeket, amiken szeretnél antik, kopott hatást elérni. A fehér antikoló festék száradása után, pedig egy speciális szerrel – a festékeltávolítóval (ami külön az antikoló festékhez lett kialakítva) vissza tudod szedni a fehér festék nagy részét, amitől klassz kopottas felületet kapsz.V

égül ezüst színű Chameleon Effekt Lakkal kend le a betűket és matt lakkal védd a felületet.

Kész is a tartós esküvi zászló:

esküvői zászló

5. Esküvői Pitypang fa, ujjlenyomatokkal

Igazán ötletes ajándék lehet egy ujjlenyomatokkal és aláírásokkal ellátott esküvői fa, vagy Pitypang fa. Mi biztos Pitypang mintát használnánk, de bármilyen más is lehet :)

Felületként érdemes feszített vászonra dolgozni. Erre fesd fel akril festékekkel a kiválasztott mintát, fát vagy virágot és kérd meg az esküvői meghívottakat, hogy ujjlenyomatukat egy tintapárna segítségével tegyék rá az alkotásra. Ezekből az ujjlenyomatokból lehetnek a szirmok. Az aláírások pedig mehetnek POSCA tollal.

Az esemény lehet egy jópofa esküvői program is, ahol mindenki együtt, élőben készíti el az esküvői fa végleges verzióját.

esküvői ötletek

Remélem találsz megvalósítandót a fenti esküvői ötletek közül és még nagyobb örömöt szerzel szeretteidnek vagy egy ifjú Párnak idén nyáron.

Tudod, "ha az alkotás örömét keresed" minden alapanyagot megtalálsz a Kreativpartner webáruházban :)

Jó kreaívkodást,

Kriszti Kreatív Hobby

Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog