Végkiárusítás!!! - Használd a APR30 kupont vásárláskor a 30% kedvezményért!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Ékszerkészítés otthon

Műgyanta - ékszer gyanta
Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Ékszerkészítés otthon

Ékszerkészítés otthon

Szeretjük az ékszereket, és a boltban beszerezhetőknél, már csak azt szeretjük jobban, amikor stílusunkhoz és ruhatárunkhoz, saját magunk készítjük el az ékszereinket.

 

Egy-két ötletet adunk ahhoz, hogy miből lehet szép és csinos ékszereket készíteni otthon. És ha az ékszereken túl az otthonunkat is díszítenénk, akkor ezekből az ékszerkészítéshez használható alapanyagokból azt is megtehetjük.

Nézzük hogyan lehetséges az ékszerkészítés otthon.

Beton:

Az egyik legfelkapottabb alapanyag mostanában ékszerek és dekorációk készítéséhez. Az ékszer felülete porózus és szürke színű lesz, ezért inkább a minimal, vagy industrial stílus kedvelőinek ajánljuk, de egy kis glitterrel, vagy csillámmal, strasszal, vagy fémes fóliával elegáns fülbevalót, vagy medált is készíthetünk belőle.

Ha inkább maradnál a minimal stílusú ékszereknél, akkor száradás után matt akril festékkel alakzatokat, mintákat festhetsz a felületére, vagy díszítés nélkül is használhatod.

Szükséged lesz hozzá Pentart Ékszerbetonra, vízre, szilikon formára a kiöntéshez, és a díszítéshez szükséges anyagokra, ékszer alkatrészekre.

Lakkozással időtállóvá, starpabíróbbá tehetjük, és készíthetünk olyan formákat is amiket lakásdekorációnak használhatunk. Tálakat, figurákat, bútorgombokat…

Ékszerkészítés otthon

Műgyanta:

A műgyanta ékszerek díszítésénél és dekorálásánál határ a csillagos ég. A műgyanta ékszerkészítés alapjait és lehetőségeit egy remek letölthető formában el is olvashatod webshopunkban: https://kreativpartner.hu/hobby-mugyanta-kisokos

A díszítő kellékek tárháza és a lehetőségek napról napra bővülnek, de az biztos, hogy a szárított virágokkal díszített, és színező anyagokkal színezett ékszergyanta nagyon közkedvelt.

Az ékszerek készítéséhez szükséged lesz a Pentart Szuper Üveggyantájára, díszítő és színező anyagokra, keverő pohárra, pálcára, professzionális szilikon formára, vagy fém ékszerformára (amibe lencseformát is lehet tenni) és ékszer alkatrészekre.

Az epoxi ékszergyanta alkalmas olyan dekorációk készítéséhez is, melyek feltétele, hogy vízálló legyen. Így készíthetünk belőle szappantartót, bútorgombot, poháralátétet, csecse-becse tartót, könyvjelzőt…

Ékszerkészítés otthon is lehet

Elefántcsont gyanta:

Az Pentart elefántcsont gyantája egy kétkomponensű anyag, amit összekeverve gipszhez hasonló anyagot kapunk. A kikevert anyagot, amit szintén formába, vagy ékszeralapba önthetünk, száradás után festhetünk, dekupázsolhatunk, antikolhatunk.

Hasonlóan működik, mint a beton, de színében bézs, felülete fényes és sima, ezért is alkalmas a sokak által kedvelt szalvéta technikához.

A Pentart elefántcsont gyantájából kisebb kereteket is kiönthetünk öntőformák segítségével, amiket aztán felhasználhatunk ajtókopogtatók, asztali díszek, de akár csomagolások díszítésére is.

Ha nem csak keretet, de a hátfalat is kiöntjük, akkor a kicsi hátlapokra fényképeket is dekupázsolhatunk, így személyes ajándékot is készíthetünk belőle, mondjuk egy esküvői köszönőajándékot.

Ékszerkészítő alapanyagok

Fimo gyurma:

A Fimo süthető gyurmája már régóta ismert anyag az ékszerkészítők körében. Míg a többi anyagot inkább a tini korosztálytól felfelé ajánljuk, addig a gyurmából az ügyes kicsik is készíthetnek ékszereket, dekorációkat saját maguk, vagy anya, nagymama számára. Sütésnél azért be kell segíteni nekik!

Nagyon sokféle Fimo gyurma közül választhatunk. Léteznek sima Soft gyurmák, és Effektek is, melyek kisütés után jól látható tulajdonsággal rendelkeznek. Ez az effekt lehet csillámos, átlátszó, metál, neon, gyöngyház, pasztel, bőrhatású, illetve ásványokhoz is hasonlíthatnak.

Készíthetjük ékszerünket egy színből, de keverhetjük is a színeket, effekteket.

Az otthonunkba is készíthetünk gyurmából odaillő tálkát, bútorgombot, függönyelkötő díszt, figurát, vagy fali díszt. 

fimo gyurmából ékszer

Az ékszerek felületi díszítése:

A Fimo, beton és gyanta ékszereket is többféle képpen dekorálhatjuk. Erre a célra használhatunk glittereket, szórógyöngyöket, metál fólia pelyheket, zúzott üvegtörmeléket.

A dekorációs anyagokat (szórógyöngy, pelyhek, glitterek) belekeverhetjük a műgyantába  kiöntés előtt, vagy belerakjuk a szilikon formába a dekoranyagot (glitter, zúzott üveg, szórógyöngy) és ráönjük a betont, Decor Clayt, vagy Elefántcsont gyantát. Ha a beton ékszert fólia pelyhekkel szeretnénk díszíteni, akkor használjunk hozzá füstfólia ragasztót, majd ha öntapadóssá válik az anyag, ragasszuk rá a füstfólia vagy metál fólia pelyheket.

Az öntőporok és gyanták színezése - ékszerkészítés otthon:

A Pentart Szuper Üveggyantáját gyantaszínezővel, oldószeres tintával, Mica porral, vagy fémpigmentekkel tudjuk színezni. A Pentart ékszerbeton, és a Decor Clay színezéséhez pigmenteket (Mica por, Pentart pigment, fémpigment, pigment pasztával) használhatunk, a por alapú pigmentekből max 10% arányban, a pigment pasztából pár cseppre lesz szükségünk a színezéshez. Ha többet rakunk bele, sérülékenyebbé válik az ékszerünk. A Pentart Elefántcsont gyantát pedig oldószeres  színezékkel, mica porral, fém pigmentekkel tudjuk anyagában színezni.

 

Reméljük a te fantáziádat is megmozgatta blogunk, és csodálatos ékszereket fogsz tudni készíteni magadnak vagy ajándékba. Próbáld ki, milyen remek időtöltés az ékszerkészítés otthon.

Képek: Pinterest és Pentart

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner blog - Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: