Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Ékszergyanta használata

Műgyanta - ékszer gyanta
Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Ékszergyanta használata

 

Ékszergyanta használata

Készíts gyönyörű ékszereket és díszeket ékszergyanta segítségével. Mutatuk pár tippet és ötletet az ékszergyanta használatához...

 

Az ékszergyanta

Az ékszergyanta egy 2 komponensű anyag, átlátszó epoxigyanta, amivel fényes, átlátszó tárgyakat, díszeket, ékszereket készíthetsz.

Maximum 3 cm vastagságú anyagokat készíthetsz a segítségével, amikor tervezed az alkotásodat erre a paraméterre feltétlenül figyelj. Az ennél vastagabb tárgyak nem igazán száradnak meg.

ékszergyanta használata

 

Használata

A két komponenst egy keverő edényben keverd össze, 10:6 arányban, tehát 10gramm az "A" komponensből és 6gramm a "B" komponensből. Ha nagyon pontosan szeretnéd adagolni, akkor érdemes orvosi műanyag fecskendővel a pontos mennyiséget a kimérni. Az összekeverés után a kiválasztott formába kell önteni az elegyet és 12-24 óra száradás után egy átlátszó, kemény formát kapunk.

használat

Speciális UV szűrőjének köszönhetően nem sárgul meg, tehát sokáig szép átlátszó marad alkotásunk. Kíváló viszkozitása miatt nem képződnek buborékok, légmentesen köt meg az anyag.

A kötési időt befolyásolja a hőmérséklet és a páratartalom, minél melegebb van, annál gyorsabban köt az ékszergyanta.

Díszítése

Önmagában az átlátszó ékszergyanta természetesen még nem különleges. Te teheted azzá, hogy kreatív és érdekes, szép dolgokkal díszíted. Különlegességét az adja, hogy szinte minden beletehető és beleköthető, akár a régi gyantába megkövült növényi és állati emlékek.

díszítések

Tehetsz bele, virágszirmokat, emlékőrként babák első levágott hajtincsét, csillám vagy pigmentport, terméseket, kagylókat, gyöngyöket, strasszokat, füstfólia pelyheket... Valóban csak a képzeleted szabhat határt, hogy milyen szépségeket alkotsz belőle.

Milyen formákat használhatsz?

Alapvetően szilikon formába, öntőformába használhatod. Készíthetsz tehát belőle a formák segítségével karkötőt, fülbevalót, medálokat, ékszereket de készülhet levélnehezék, lehet tálcába önteni és alá helyezni a díszítésként használt préselt leveleket vagy virágokat...

formák

Természetesen a kreativpartner webáruházban megtalálod az ékszergyantát is, illetve sok öntőformát és termést, virágot, csillámport... a díszítéshez.

Itt találod az ékszergyantát KLIKK IDE

Itt pedig az ékszer alapok, a karkötők, és a medálok készítéséhez szükséges öntőformákat találod meg. (KLIKK A KÉPEKRE)

ékszer öntőforma karkötő öntőforma medál öntőforma

Remélem tetszett összefoglalóm és kaptál néhány ötletet, amit elkészítesz.

Jó kreatívkodást kívánok

Kriszti Kreatív Hobby webáruház

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog