Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Pentart ékszerbeton használata

Hogyan használd
Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2021.10.20 14:00
Pentart ékszerbeton használata

 

Pentart ékszerbeton használata 

Nagyon finom szemcséjű, gyorsan kötő beton, mely egyaránt alkalmas kisebb (pl. ékszerek) és nagyobb tárgyak, öntvények elkészítésére is...

A Pentart ékszerbeton használható szilikon, lágy PVC és gipszkiöntő formákkal is. Az elkevert anyagot fél percig hagyjuk állni. Ha beleöntötted a formába, óvatosan az asztalhoz ütögetve tudod egyenletesen eloszlatni és buboréktalanítani. Ha az öntőforma felülete fényes, akkor a megszáradt beton is fényes felületű lesz. Kiveheted a formából a betont, ha már világos színű, és nem érzed melegnek.

A vízzel elkevert anyagot könnyű önteni, jól terül és 1-2 óra száradás után már kivehető a formából (a tárgy méretétől függően). Anyagában a pigment pasztákkal színezhetjük, száradás után pedig csiszolható, ragasztható és bármely Pentart festékkel vagy pasztával tovább dekorálható.

Kültéren is szépen megállja a helyét.

Pentart ékszerbeton jellemzői

• gyorsan köt

• nagyon finom szemcséjű, szürke színű por

• vízzel sűrűn folyó, homogén masszává kell keverni (100 ml por és 30 ml víz)

• teljes száradás 24 óra (a színe kivilágosodik)

ékszerbetonékszerbeton használata

A Pentart ékszerbeton formázásához használhatunk szilikon-, lágy PVC vagy gipszkiöntőformát. Lehetőleg csak annyi port keverjünk be, amennyit egyszerre felhasználunk, mert hamar elkezd megdermedni A szükséges ékszerbeton mennyiségét meghatározhatjuk, ha megtöltjük vele az öntőformát, egy mérőpohárba átöntjük a port és megmérjük a térfogatát, majd meghatározzuk a hozzáadandó víz mennyiségét.

A megszáradt, öntött formák Pentart Expressz ragasztóval egymáshoz rögzíthetők vagy más, porózus felületre ragaszthatók.

Pentart ékszerbeton

Nézd meg alábbi videók segítségével hogyan használható a Pentart ékszer beton:

 

Pentart ékszerbeton ötletek, tippek:

Az ékszerbeton kötés közben elkezd világosodni, és melegedni. Ha már hideg tapintású, akkor már ki lehet venni a formából.

Díszíthetjük galaxy pelyhekkel, füstfóliával, színes fólia pelyhekkel, ECO glitterrel, akril festékekkel, pasztákkal, és viasszal. Felülete nagyon szépen stencilezhető.

Nagyon jól mutat együtt a műgyantával is. Arra kell figyelni, hogy a formába először az ékszerbetont öntsük, majd kiszáradás után jöhet a műgyanta.

Összefoglalás

A Pentart ékszerbeton segítségével nagyon szép medálokat, fülbevalókat alkothatsz. Az ékszerek mellett egyéb 3D formákat, figurákat is készíthetsz a segítségével. Az ékszerbetonhoz használhatod a szilikon formákat és a lágy öntőformákat is. Jó kreatívkodást kívánunk.

Itt találod a Pentart ékszerbetont - KLIKK IDE

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: