Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Pentart ékszerbeton használata

Hogyan használd
Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Pentart ékszerbeton használata

 

Pentart ékszerbeton használata 

Nagyon finom szemcséjű, gyorsan kötő beton, mely egyaránt alkalmas kisebb (pl. ékszerek) és nagyobb tárgyak, öntvények elkészítésére is...

A Pentart ékszerbeton használható szilikon, lágy PVC és gipszkiöntő formákkal is. Az elkevert anyagot fél percig hagyjuk állni. Ha beleöntötted a formába, óvatosan az asztalhoz ütögetve tudod egyenletesen eloszlatni és buboréktalanítani. Ha az öntőforma felülete fényes, akkor a megszáradt beton is fényes felületű lesz. Kiveheted a formából a betont, ha már világos színű, és nem érzed melegnek.

A vízzel elkevert anyagot könnyű önteni, jól terül és 1-2 óra száradás után már kivehető a formából (a tárgy méretétől függően). Anyagában a pigment pasztákkal színezhetjük, száradás után pedig csiszolható, ragasztható és bármely Pentart festékkel vagy pasztával tovább dekorálható.

Kültéren is szépen megállja a helyét.

Pentart ékszerbeton jellemzői

• gyorsan köt

• nagyon finom szemcséjű, szürke színű por

• vízzel sűrűn folyó, homogén masszává kell keverni (100 ml por és 30 ml víz)

• teljes száradás 24 óra (a színe kivilágosodik)

ékszerbetonékszerbeton használata

A Pentart ékszerbeton formázásához használhatunk szilikon-, lágy PVC vagy gipszkiöntőformát. Lehetőleg csak annyi port keverjünk be, amennyit egyszerre felhasználunk, mert hamar elkezd megdermedni A szükséges ékszerbeton mennyiségét meghatározhatjuk, ha megtöltjük vele az öntőformát, egy mérőpohárba átöntjük a port és megmérjük a térfogatát, majd meghatározzuk a hozzáadandó víz mennyiségét.

A megszáradt, öntött formák Pentart Expressz ragasztóval egymáshoz rögzíthetők vagy más, porózus felületre ragaszthatók.

Pentart ékszerbeton

Nézd meg alábbi videók segítségével hogyan használható a Pentart ékszer beton:

 

Pentart ékszerbeton ötletek, tippek:

Az ékszerbeton kötés közben elkezd világosodni, és melegedni. Ha már hideg tapintású, akkor már ki lehet venni a formából.

Díszíthetjük galaxy pelyhekkel, füstfóliával, színes fólia pelyhekkel, ECO glitterrel, akril festékekkel, pasztákkal, és viasszal. Felülete nagyon szépen stencilezhető.

Nagyon jól mutat együtt a műgyantával is. Arra kell figyelni, hogy a formába először az ékszerbetont öntsük, majd kiszáradás után jöhet a műgyanta.

Összefoglalás

A Pentart ékszerbeton segítségével nagyon szép medálokat, fülbevalókat alkothatsz. Az ékszerek mellett egyéb 3D formákat, figurákat is készíthetsz a segítségével. Az ékszerbetonhoz használhatod a szilikon formákat és a lágy öntőformákat is. Jó kreatívkodást kívánunk.

Itt találod a Pentart ékszerbetont - KLIKK IDE

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: