Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Csempe minta készítése

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2019.03.12 15:02
Csempe minta készítése

 

Csempe minta készítése 

 

Manapság egyre népszerűbbek a csempe minta díszítések, csempe dekorációk.

Legújabb blog bejegyzésemben összeszedtem, milyen lehetőségek vannak csempe minták készítésére. Olvass tovább...

A csempetechnika, a csempe minta készítése nagyon népszerű manapság.

Tudtad, hogy többféle technika is rendelkezésedre áll, ha szeretnél csempe dekorációt készíteni?

Bizony, több módszerből is válogathatsz. Önthetsz formaöntő rendszerek segítségével csempe dekorációt. Dekupázs technikával díszíthetsz, vannak ugyanis csempe mintájú szalvéták és rizspapírok, de stencilezhetsz is a felületekre csempe mintákat.

Nézzük sorban tehát a "csempézési" technikákat:

1. Öntőforma csempeminták

Ha csempe dekorációt szeretnél készíteni, használhatsz öntőformát és egy beleönthető mintát. A beleönthető minták 2 oldalasak, így a negatív és pozitív mintát is használhatod. A klasszikus csempemintákat öntheted ki segítségükkel. Különböző minták közül választhatsz, melyeknek mindkét oldala használható. Ha a sima csempeöntő formát használod, száradás után az festhető vagy sablonnal díszíthető.

A minták kiönthetőek hobby betonnal, kerámia porral, decor clay formázóporral.

A kész csempék díszítésre szolgálnak, a magas hőt nem bírják. Víz ellen lakkal védhetjük őket. Jelenleg alábbi 4 minta közül választhatsz, melyek mind 2 oldalasak.

Egy kis kedvcsináló, hogy milyen szép alkotások készíthetőek a csempe öntőformák segítségével.

2. Decoupage technika

Decoupage technikával is készíthetsz csempe dekorációkat. Mind a szalvéták között, mind a rizspapírok között találsz csempe mintájú típusokat, sőt több szalvéta vagy rizspapír ügyes összeválogatásával és egymás mellé helyezésével is kreálhatsz csempe dekorációkat.

4. Stencilezés

Stencilezéshez is készültek csempe mintájú stencilek, tehát festékeket, pasztákat is tudsz felvinni alkotásaidra úgy, hogy a stencil minta segítségével csempe dekoráció alakuljon ki. Fa tárgyakra, kis bútorokra is lehet így szép csempe mintákat készíteni.

Ha szeretnél tehát Te is gyönyörű csempe dekorációkat, többféle technikából is választhatsz, sőt kombinálhatod is a csempe öntést, a festést, a stencilezést, a dekupázs technikát alkotásaidon.

Természetesen mind a formaöntőket, mind a szalvétákat, decoupage papírokat és a stencileket is megtalálod a Kreativpartner webáruházban, ha csempe dekorációt készítenél.

Össze is gyüjöttük Neked egy csokorba, ide kattintva megtalálod:

CSEMPE DEKORÁCIÓKHOZ ALAPANYAGOK

Jó kreatívkodást kívánok,

Kriszti

Kreativpartner webáruház