Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Adventi asztaldísz

Advent és Karácsony
Gyorsan, egyszerűen!
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Adventi asztaldísz

Adventi asztaldísz az utolsó pillanatban

Ne felejtsd el ezt a blogot, ha az adventi koszorút az utolsó utáni pillanatra hagytad! Itt van egy gyors alternatívája  az adventi koszorúnak, a különc adventi asztaldísz!

A karácsonyra készülődés időszaka, talán a leghosszabb ünnepi készülődés. Elkészítjük az adventi koszorúnkat, a csinos ajtódíszünket. Feldíszítjük a kertet, bejárati ajtó környékét, erkélyt, és a lépcsőket, ablakokat. Valaki még az autóját sem hagyja ki!

A karácsonyi dekorációt igazítjuk az éves trendekhez, vagy csak az általunk szeretett színekhez stílusokhoz.

De mi a 2022-es év karácsonyi trendje?

Klasszikus karácsony: a hagyományos zöld – piros - fehér az arannyal és az ezüsttel kombinálva. Hagyományos karácsonyi motívumok, vintage díszekkel.

Erdei stílus: az erdő színei, a zöld és barna színváltozatai, egy kis arannyal kiegészítve. Moha és zuzmó, erdei állatokkal dekorálva.

Luxus stílusban: Az éjkék és a fekete, fehérrel és arannyal kombinálva. Inkább egyszerű és letisztult formák.

Jeges, havas természet: A fehér, a gyöngyház és a kék árnyalatai. Jégcsap és zúzmara effektek, formák a dekorációban.

Romantikus stílus: A rózsaszín, barack és a mályva kombinációi. Dekoráláshoz pedig nyugodtan használhatunk virágokat.

Mézeskalács trend: Babakék, babarózsaszín élénk piros, fehér és zöld árnyalatok, cukorka, mézeskalács, pillecukor, muffin dekorációkkal.

Erről bővebben egy másik blogban!

Válogass a fenti stílusok és színek közül és készítsd el az adventi koszorúdat házilag nem a hagyományos stílusban. Az adventi asztaldísz egy kevésbé megszokott változatára gondoltunk. Ha nem vagy barátja a koszorú formának, megoldhatod más módon is. Nézd meg mire gondoltunk:

Adventi koszorú házilag és pillanatok alatt

Válogasd össze az alapanyagokat ugyan úgy mintha koszorút készítenél. Válaszd ki a gyertyákat, figurákat. Szedd össze a terméseket, díszítésre szolgáló bogyókat, virágokat, zöldeket, apróságokat, attól függően, hogy milyen stílust és színkombinációt szeretnél. Amire most nem lesz szükséged az a koszorú alap és a ragasztó pisztoly. De akkor mi kell hozzá!?
Adventi asztaldísz

Adventi koszorú alap - mi ha nem koszorú?

Ennek az adventi koszorúnak az alapja nem koszorú lesz, hanem egy többrekeszes láda, vagy tároló. Ez lehet egy régi, padláson fellelt kopottas láda, vagy készítheted egy natúr fedél nélküli fadobozból is. Ha tetszik a fadoboz kinézete és illik az elképzeléshez, akkor nincs vele dolgod, talán csak annyit javasolnék, hogy egy matt, vagy fényes lakkal kezeld le a felületét. Ha viszont változtatnál rajta akkor bátran tedd meg lazúr, akrilfesték, vagy krétafesték segítségével. Az nagyobb felületeket díszítheted dekupázs technikával, vagy transzferálhatsz is rá. Aplikálhatsz rá levegőn száradó gyurmából, vagy öntőporból készített díszeket is. Ha evvel végeztél, meg is van az asztaldíszed alapja, vagyis az adventi koszorú alap.

Adventi asztaldísz

Adventi díszek, avagy mit pakolj bele?

A rekeszes megoldásnál a díszeket csak belehelyezzük a különböző fakkokba. A termések alá tehetünk egy kis szalmát, mohát, zuzmót, éppen melyik illik a kompozícióba. A legfontosabb tanácsként talán azt mondanám, hogy a gyertyákat mindenképpen valamilyen üvegbe, cserépbe, csészébe helyezzük, nehogy bajt okozzunk az égő gyertyával.
Termések, bogyók, apróságok:
Adventi díszek
És most nézzünk még néhány ötletet:

Adventi asztaldíszAdventi asztaldísz
Adventi asztaldísz
Ezek az asztali díszek tényleg gyorsan összeállíthatóak, ha van egy nyitott tetejű tárolód, teás dobozod, és pár karácsonyi hangulatú fityfirittyed és mütyűrkéd.
Remélem kaptál tőlünk egy-két hasznos ötletet az adventi asztaldísz gyors és pánikmentes elkészítéséhez. És ne feledd! A gyertyákkal vigyázz!
....      Tudom! Kicsit parázok a gyertyákkal! :)) Manapság nagy kedvenceim lettek a ledes mécsesek és gyertyák. Így azon sem kell aggódnom, hogy elfújtam-e az összes gyertyát.
Jó készülődést és kikapcsolódást kívánunk az adventi-karácsonyi időszakra!
Képek: Pinterest
 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner blog - Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: