Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Újrahasznosítás - rendszerezés

Gyorsan, egyszerűen!
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Újrahasznosítás - rendszerezés

Rendszerezés - újrahasznosítással

Időnként rájön az emberre, hogy egy kicsit szanáljon, rendszerezzen a dolgai között. Te hogy vagy vele? Te hogy csinálod?

Nálam ez általában az évszakváltásoknál történik meg. Ilyenkor elkezdek pakolni, szortírozni és kutakodni, hogy hogyan tudom megoldani a rendszerezést minél költséghatékonyabban, átrendezéssel,  újrahasznosítással.

Befőttes üvegek

A befőttes üegeket többféle kreatív hobby alapanyag rendszerezésére, tárolására tudjuk használni, különbözö dekorálási ötletekkel.
Lefestheted krétafestékkel különböző színekkel, amit a ceruzák, filcek színeihez alakíthatsz. Kékeket a kékbe, zöldeket a zöldbe....
Újrahasznosítás befőttes üvegekkel
Ha fúrsz egy lyukat a fedő tetejébe, fonalat és zsinórt tárolhatsz benne, ami nem fog össze-vissza ugrálni, amikor használod. A fedőt festheted, dekupázsolhatod olyanra, ami illik az adott szobába.
Újrahasznosítás befőttes üvegekkel

Kissebb üvegekben tárolhatunk pigmenteket, csillámokat, gombokat, apróbb fityfirittyeket, például egy forgó fűszertartóban:

Újrahasznosítás fűszertartó

Az üvegek száját körbetekerheted zsinórral, csipkével, fűzhetsz rá egy kis címkét feliratozva.

Az oldalukra festhetsz feliratozható címkéket üvegre való táblafestékkel. Posca krétatollal pedig ráírhatod a tartalmát.

Konzerves dobozok

A konzerdobozokat összedrótozva ecseteket, ceruzákat, tollakat, ollókat tárolhatunk benne. Ha egy forgó tárolóra illesztjük, könnyen elérhető lesz minden.
Újrahasznosítás konzerves dobozokkal

PET-palackok

A PET-palackok alját vágd le, rakd bele  a fonalakat, és a fonal végét pedig vezesd ki a palack száján. A palackokat állítsd bele egy műagyag dobozba, így nem fognak össze-vissza dölöngélni.
A palack levágott végét érdemes hőlégfúvóval kicsit megmelegíteni, így nem lesz egyenetlen és éles, hanem a hő hatására egy kicsit megolvad és lekerekedik. 
Gyertyatartó fagolyóból

Műanyag kosár:

Egy lyukacsos műanyag kosarat szuperül lehet újrahasznosítani a vékonyabb szalagok rendszerezéséhez. Egy vastagabb pálcára sorakoztassuk fel a szalagokat, illeszük bele a kosárka oldalaiba, majd a szalagok végét húzzuk át a lyukakon.
Műanyag kosár újrahasznosítása

Irattartók

Az irattartókat nem csak egymás mellé állítva használhatod! Fogj 4 darab irattartót, forgasd el egymástól 90fokban, ragaszd össze őket és rögzítsd rá egy görgős virágtartóra. Színezheted, dekorálhatod, dekupázsolhatod:
Irattartók újrahasznosítása
Papírhengerek
Cipősdobozba sorakoztatott papírhengerek. A gyerekek összes írószerét szétszortírozhatjuk és elrendezhetjük.
papírhengerek újrahasznosítása

Tojástartó, jégkocka készítő, muffinsütő

Ezek a tartók a fiókba berakva segítenek abban, hogy ne össze-vissza hempergőzzenek az apró mütyűrkék.

Tojástartó újrahasznosításaTojástartó újrahasznosításaJégkockakészítő újrahasznosításaMuffinsütő újrahasznosítása

Remélem kaptál tőlünk egy-két hasznos ötletet az egyszerűbb és olcsón kihozható rendszerezők elkészítéséhez. Nagyon sok mindent tudunk újrahasznosítani minimális dekorálással, festéssel.
Jó rendrakást és szortírozást kívánunk az újrahasznosítás jegyében!!
 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner blog - Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: