Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Hűtőmágnes készítése MediaInkkel

Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Hűtőmágnes készítése MediaInkkel

Hűtőmágnes készítése MediaInk felhasználásával

A levegőn száradó gyurma és a MediaInk találkozásából, remek dekorációkat lehet alkotni, most egy vidám és színes hűtőmágnes leírását követheted nyomon. Olvasd el hűtőmágnes készítése összefoglalónkat.

A színes hűtőmágnes egy könnyen elkészíthető dekoráció, mely ötletet adhat rengeteg lakásdekoráció elkészítéséhez. 

Szükséges alapanyagok és eszközök:

Levegőn száradó gyurma

MediaInk oldószeres tinta

Átlátszó kontúrozó

Matt lakk

Színes akrilfesték

Mágnes

Formázáshoz szükséges kellékek: spatulák, nyomdák, forma szaggatók, bármilyen formázáshoz, vagy nyomdázáshoz használható eszköz.

A hűtőmágnes elkészítésének folyamata:

A levegőn száradó gyurmát nyújtsuk ki kb 3-4mm vastagságúra, majd kerek szaggatóval, vagy bármilyen kerek forma segítségével vágjuk ki a kerek formát. 

Hűtőmágnes készítése

A kiszaggatott formába a nyomda, spatula segítségével nyomkodjuk bele a kívánt mintákat, és a minták kialakítása után hagyjuk megszáradni a gyurmát. A száradás időtartama függ a hőmérséklettől és a páratartalomtól is.

Hűtőmágnes készítése

A gyurma száradása után lakkozzuk a felületet, és ha a lakk is megszáradt, elkezdhetjük a MediaInkek csepegtetését. A lakkra azért van szükség, hogy a levegőn száradó gyurma, ne szívja fel rögtön a média tintát, és egy ecset segítségével össze lehessen mosni a színeket.

Hűtőmágnes elkészítése

A média tinták az alkoholtartalmuk miatt gyorsan megszáradnak, így viszonylag gyorsan tovább dolgozhatunk. Ezután a kontúrozó festékkel (átlátszó), pöttyözzük a felületet. A pöttyökkel vízcseppekre emlékeztető hatást keltünk, ami még inkább kiemeli az élénk színeket.

Azt ne felejtsük el, hogy a MediaInk alkohol tartalmú, ezért jól szellőző helyiségbe használjuk!

Hűtőmágnes készítése

Fessük le a hűtőmágnes hátulját akril festékkel, majd ragasszuk fel a mágneseket.

Hűtőmágnes készítése és színezése

És végeztünk is a hűtőmágnesek elkészítésével.

Hűtőmágnes készítése

 

Pár ötlet:

Ha nem hűtőmágnest, hanem a falra függeszthető díszt szeretnénk, akkor a gyurma száradása előtt lyukasszuk ki az alapunkat, így egy szalag, vagy zsinór segítségével fel is akaszthatjuk. 

Ha azt szeretnénk, hogy a gyurma gyorsabban száradjon, használjuk az elektromos sütőt, ha az van otthon. A sütőt állítsuk légkeverésesre, és alacsony hőmérsékletűre. Tegyük szilikonos sütőpapírra a formát és támasszuk ki a sütő ajtaját. Ez egy kicsit felgyorsítja a gyurma kiszáradását.

Nézzük meg milyen színek illenek az otthonunkba. A MediaInknek, rengeteg árnyalata van így akár egy színen belül több árnyalatot is fel lehet használni.

Összefoglalás:

Ugye milyen egyszerű és szórakoztató a szép színes hűtőmágnes készítése. Könnyen és gyorsan elkészíthető hűtőmágnes, ami egy kicsi átalakítással fali dekorációnak is használható, vagy poháralátétnek.

Ötlet és kivitelezés: Pentart - Lakbear

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: