Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Poháralátét készítése Fimo süthető gyurmából

Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Poháralátét készítése Fimo süthető gyurmából

Poháralátét készítése - Fimo süthető gyurmából

Nézd meg, hogy egy vidám, nyári poháralátét készítése milyen jó időtöltés lehet akár gyerekekkel együtt is.

Jó időben szeretünk a kertben, vagy a teraszon tartózkod, egy finom ital társaságában, de a bogarakat, rovarokat nem szeretjük az italunkban. Most mutatunk egy ötletet, amit alátétként és a poharunk tetejére rakva pohárvédőként is használhatunk. Nézzük meg, hogy egy  poháralátét készítése milyen nagyszerű elfoglaltság lehet, egy kerti party megszervezésekor, és amit akár a vendégeknek ajándékba is odaadhatunk a buli végén.

Poháralátét FIMO gyurmából:

A poháralátét készítéséhez Fimo Soft, Effect, vagy Neon hatású süthető gyurmára lesz szükségünk. Bontsuk ki a tetszőlegesen kiválasztott színt, s először tenyerünkben puhítsuk, gyúrjuk át, majd az akril nyújtórúd segítségével készítsünk belőle 2-3 mm vastagságú gyurmalapot. És a gyurmalapból vágjunk ki egy tésztaszaggató, vagy pohár segítségével egy kört. A kör átmérője legyen kb 7,5cm.

Poháralátét készítése

Most egy sárkánygyümölcsöt fogunk készíteni, ezért a kiszúrt karikák köré helyezzünk egy kör rózsaszín csíkot, ami a héjja lesz a gyümölcsnek, és apró (1-2mm) fekete golyókkal pedig szórjuk meg  a fehér kört, ami pedig a magjai lesznek.

Poháralátét készítése

Ha ezzel végeztünk, tegyünk egy sötőpapírt a gyurma tetejére, és nyújtsuk ki óvatosan egyenletesre, hogy alátétként és fedőként is megállja a helyét.

Arra figyeljünk, hogy a kész alátét átmérője nagyobb legyen, mint a pohár szájának átmérője.

Fimo süthető gyurma

Ha szép egyenletesre nyújtottuk, szúrjuk ki a közepét egy nagyobb átmérőjű szívószállal. Amikor pohárfedőként használjuk, majd ide helyezhetjük a szívószálat.

Helyezzük a süthető gyurmánkat egy sütőpapírral lefedett tepsire. 110C-on süssük 30 percig az alátéteket, és miután kihűltek, használhatjuk is őket.

Fimo süthető gyurma

 

Összefoglalás

Könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a kis mutatós poháralátét, amit a kerti partik dekoráláshoz is felhasználhatunk, hiszen a vendégek poharának megkülönböztetéséhez is egy jó megoldás lehet.

Ötlet és képek: Staedtler

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner blog - Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: