Hamarosan megújulunk, figyeld oldalunkat!

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Hogyan használd az új Pentart termékeket

Hogyan használd
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Hogyan használd az új Pentart termékeket

Az új Pentart termékek használata

Októbereben ismét újdonságokkal jött elő a Pentart. És hogy melyiket hogyan használd, most megmutatjuk egy rövid leírásban.

Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat a Pentart új termékeiről, a gyertyaragasztóról, a dekor ragasztóról és az ultramatt dekupázs ragasztóról.

Olvasd el összefoglalónkat, hogy milyen információkat szedtünk össze a termékbemutatón.

Kezdjük a legegyszerűbb termékkel:

Pentart Ultramatt dekupázs ragasztó

A Pentart Ultramatt dekupázs ragasztóját ugyan úgy használd, mint a már megszokott matt, vagy selyemfényű ragasztóját. Amiben talán egy kicsit más, hogy sűrűbb maga az anyag. Ragasztóként és lakként használjuk, száradás után cseppálló lesz.

A megszáradt felület érdekes volt számomra. A matt felülete miatt látszatra hasonlít a Pentart puha tapintású lakkjára, csak érzetre nem olyan. A matt felületek kedvelőinek szerintem kedvence lesz.

Pentart Ultramatt dekupázs ragasztó

 

Pentart Gyertyaragasztó

Már hallottunk több külföldi gyártótól is a gyertyaragasztóról, ezért is örülönk, hogy a Pentart is megalkotta ezt az anyagot. És hogy mi a tapasztalat? Megosztom veled.

Először is dekupázsoltunk vele rizspapírt egy gyertyára. Itt semmi különös nincs, ugyan úgy történik, mint a másik dekupázs anyaggal, bármilyen felületre, azzal a különbséggel, hogy ez tartalmaz égésgátló anyagot, így a gyertyán lévő szalvéta, vagy rizspapír nem fog lángba borulni.

Használtuk alapozóként is, vagyis tapadóhídként a gyertya és a vízbázisú agyagok között. Ecsettel bekentük a gyertyát, majd egy picit vártunk! A Pentart Gyertyaragasztó agyaga elkezd összeugrani a gyertyán, ilyenkor elővesszük a mutató ujjunkat és szépen elkezdjük simogatni a gyertya felületén a ragasztót. Ezt addig csináljuk, amíg a ragasztó szépen, egyenletesen el nem oszlik, és már nem ugrik össze. A gyertyaragasztó fényes felületűvé fog válni a gyertyán. Száradás után már festhetünk rá akril festékkel, díszíthetjük a felületet RubOn pigmentekkel, és kenhetünk rá öntapadós ragasztót, hogy tovább díszítsük.

Felvivő anyagként is használtuk. Belekevertük az ECO glittert a gyertyaragasztóba, majd az összekevert agyaggal díszítettük a gyertyát. Ugyan így használhatod csillámporral és pigmentekkel is.

Nézd meg a lenti képeket, hogy milyen szuper gyertyákat készített Faragó Kriszti:

Pentart gyertyaragasztó

Pentart gyertyaragasztó

Pentart gyertyaragasztó

Pentart Dekorragasztó:

A Pentart Dekorragasztó tacky, egy öntapadóra száradó ragasztó, mely nagy felületekre lett kifejlesztve, mint például bútorok. Vékony rétegben, ecsetmentesen szárad.
Használat után az ecsetet rögtön érdemes kimosni szappanos, vagy mosószeres vízzel, majd ecsetmosó folyadékkal. 
Tapasztalatból mondon, nagyon jól ragad! Valahogy a kezemre is jutott, így bearanyoztam, majd még be is bársonyporoztam magamat. 
Használhatod csillámporokhoz, füstfóliához, metálfóliákhoz, különböző glitterekhez, bársonyporhoz. 
Pentart Dekorragasztó Tacky
Pentart Dekorragasztó
Milyen anyagokat vittünk fel különböző felületekre a dekorragasztóval a  bemutató alkalmával?
Karton dobozra füstfóliát, fa tárolóra bársonyport, gyertyaragasztóval lekent gyertyára füstfólia pelyheket, papírra bársonyport. Mindegyik felületen könnyen lehetett vele dolgozni, és szuperül tapadt hozzá minden! Néha én is! :)
Pentart októberi újdonságok

Karácsony közeledtével biztos hasznát fogod venni ezeknek az alapanyagoknak, hiszen egytől egyig szuper termékek, és mindegyiket bele illesztheted a karácsony témakörébe.

Sok sikert kívánok az új Pentart termékek használatához! A Kreativpartner webáruházban természetesen megtalálsz mindent, amire szükséged lehet. 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner blog - Kriszti

Kreativpartner webáruház

Kreativpitypang Hobby Blog

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: