Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Média tinta kreatívan

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2015.07.10 11:16
Média tinta kreatívan

 

Média tinta használata kreatívan.

 

Készítsünk ékszereket, dísztárgyakat a Média tinta használatával. Akril festékkel és repedő paszta rendszerrel kombinálva különleges hatásokat érhetünk el.

Amire szükséged lesz:

 

Fa alap - körlap

Fülbevaló alap - akasztós

Repedő paszta rendszer 1. fázis és 2. fázis

Média tinta (sötéthomok, türkizkék, arany)

Arany metál viaszpaszta

 

A fülbevaló fa alapot befestettük matt akril festékkel elöl és hátul is, igazítva a felhasznált Media Ink színeihez. (Mi szeretjük a termékek hátulját és belsejét is kifesteni, mert szerintünk így igényesebb és szebb.) Száradás után felkentük a repedő paszta alapozót, majd ha ez is megszáradt, a repedő pasztát. Itt vékony rétegben használtuk, hogy ici-pici repedések legyenek (a termék méretéből adódóan), ne pedig nagyok.

És akkor megint várunk, hogy száradjon. A hajszárító felgyorsítja a folyamatot, főleg ha be is kapcsoljuk!

 

Média tinta

 

Jöhetnek a színek! Mi itt sötethomokot, türkizkéket és arany média tintát használtunk . Elkezdtük csepegtetni a felületre a színeket, és hagyjuk, hogy egymásba fussanak. Ha világosabb színt szeretnél az eredetinél, használhatsz papírt vagy szivacsot a felitatáshoz, de a Media tinta higító is jó választás. A sötétebb színek eléréséhez pedig kicsi száradás után újból csepegtetsz ugyanarra a felületre. Minél több média tinta van a felületen annál inkább tűzzománc kinézete lesz. Az egésznek olyan varázslás feelingje van, főleg ahogy a metál színek pezsegnek a felületen.

Teljes száradás után mi a széleit bekentük egy kis arany viaszpasztával, és jöhetnek rá a szerelékek.

Ezzel a technikával média tinta segítségével készíthetsz, táblát, doboztetőt, medált. Használhatsz alá struktúrpasztát, gessot.

Jól szellőző helyiség kötelező, ha nem akarsz beszédülni, hisz a média tinta oldószeres, és egy idő után zavaró is lehet a szaga, bár valaki szereti...

 

Ha szeretnél hasonlót készíteni itt megtalálod az alapanyagokat: Média ink fülbevaló


Jó kreatívkodást!

 

Kriszti

kreativpartner webáruház