Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Masni Fimo Leather Effect gyurmából

Modellező anyagok
Szűrés törlése
Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
Masni Fimo Leather Effect gyurmából

Masni készítése Fimo Leather - bőrhatású gyurmából

Masni készítése sablon segítségével, bőrhatású gyurmából. Ékszernek, dísznek, dekorációnak.

A Leather Effect gyurma felülete égetés (110 fokon 30 perc alatt) után bőrhatásúvá válik. Ha vékony gyurmalapot készítünk a termékből, akkor az anyag sütés után hajtható, hímezhető és varrható, akár kézzel, akár géppel. Kiválóan alkalmas ékszerek, valamint kiegészítők (pl. nesszeszer, tároló, stb.), illetve otthoni dekorációs tárgyak készítésére.

A masni elkészítése:

Egy masni elkészítéséhe Fimo Leather Effect bőrhatású süthető gyurmára lesz szükségünk. Bontsuk ki a tetszőlegesen kiválasztott színt, s először tenyerünkben puhítsuk, gyúrjuk át, majd az akril nyújtórúd segítségével készítsünk belőle 1-2 mm vastagságú gyurmalapot.

Fimo-gyurma

A kinyújtott gyurmalapot helyezzük sütőpapírra és 130 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt égessük ki. A sütés közben folyamatosan ellenőrizzük a sütő hőmérsékletét a hőmérővel, hogy ne haladja meg a 130 fokot, különben a gyurma elszíneződhet.

Fimo-gyurma

Nyomtassuk ki a mellékelt SABLONTés vágjuk ki. Miután a gyurmalapunkat kivettük a sütőből, várjuk meg amíg teljesen kihűl, majd helyezzük rá a sablont és Posca filccel rajzoljuk körbe.

Fimo-gyurma

A rajzolt mintát ollóval szépen körbevágjuk, ha látunk valahol filcnyomot, azt nedves ronggyal tudjuk letörölni a gyurma felületéről.

Következő lépésben állítsuk össze a masnit: a nagyobbik elem két oldalát hajtsuk lefelé, befelé, hogy a szélei középen összeérjenek, majd expressz ragasztóval rögzítsük őket oda. Ezt az összeragasztott elemet most helyezzük rá a masni alapjára, majd szintén ragasztóval rögzítsük oda. A harmadik, legkisebb elemet hajtsuk rá a masnit közepére, s a hátsó részén rögzítsük a két szélét. Utolsó lépésben rögzítsük masninkat a kiválasztott ékszer-, vagy csat alapra, s várjuk meg amíg a ragasztó teljesen megköt.

Süthető gyurma

 

Összefoglalás

Könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a kis mutatós masnit, amit az öltözködésünkhöz, vagy otthon dekoráláshoz is felhasználhatunk.

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: