Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Irattartó papucs Stamperia Szavanna papírokkal

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2022.02.23 09:00
Irattartó papucs Stamperia Szavanna papírokkal

Irattartó  papucs Stamperia Szavanna papírokkal

Az olasz Stamperia februárban mutatta be új kollekcióit, köztük a személyes kedvencemet a Szavanna kollekciót. Ebből készítettünk egy irattartót és egy mappát. Nézd meg, hogy készíthető irattartó papucs.

Szükséges alapanyagok és eszközök:

Irattartó papucs

Stamperia Szavanna scrapbook tömb

Expressz ragasztó

Színes akrilfesték pl: keki, country zöld, country kék, világoskék, földbarna, fekete, okker, sötétbarna...

Fényes Heavy body gél, vagy lakk

Egyéb szükséges kellékek: ecsetek, spatulák

Az irattartó papucs elkészítése:

A Szavanna scrapbook tömbből válasszuk ki az oroszlánok és a szavannai állatok oldalt:

Stamperia Szavanna papír

A kiválasztott papírokat a képen láthatóak szerint tépdessük szét. 

Csak egy tipp! Ha azt szeretnéd, hogy a tépéseknél ne a papír fehér része látszódjon (lásd;zsiráfok), akkor az egyik kezeddel fixen fogd meg a papírt, és a másikat kezeddel pedig hátrafelé (tőled el) kezd el tépkedni. (lásd;elefántok)

Stamperia Szavanna papír

Ha széttépdestük a papírokat áztassuk be vízbe, amíg puhább nem lesz, majd törlőkendővel itassuk le róla a vizet. A papírokat igazítsuk el az irattartón, és ragasszuk fel expressz ragasztó segítségével, úgy hogy egy kis vizet is használunk hozzá. Felkenjük ecsettel a ragasztót, majd egy kis vízzel is átkenjük. Miután felragasztottuk mindegyik papírlapot, kenjük át újból a ragasztóval a felszínét is.

Stamperia Szavanna papír

Miután megszáradt a ragasztó, amit gyorsíthatuk hajszárítóval is elkezdhetjük a képek kiegészítését. Hasonló színeket használjunk, mint amit a képen is megtalálunk.

Az ecset legyen egy erősebb szőrű stencilező körecset, amit ütögető mozdulatokkal használunk, és ne mártogassuk bele vízbe, csak szárazon fessünk, a felesleget papírtörlőn szedjük le. A színek között sem kell az ecsetet kimosni! A színek használatát mindig egy kicsit távolabb kezdjük, és szépen haladjunk a kép felé, amit ki akarunk egészíteni.

A festékeket kedvünk szerint váltogathatjuk, festhetünk rá kontúrozó ecsettel fákat, kiegészíthetjük a vizet, hátteret...

Stamperia Szavanna papír

Ha végeztünk a festéssel, és megszáradt az akril, az irattartó papucs belsejét fessük át lazúrral, a külső részre pedig használhatunk stencileket is, ha kedvünk van. A végén tetszés szerint lakkal, vagy fényes heavy body géllel, tudjuk megvédeni az alkotásunkat.

Stamperia Szavanna papír

 

Összefoglalás:

Viszonylag könnyen elkészíthető projekt az irattartó papucs, bármilyen scrapbook papírral, csak a papír színeihez kell összeválogatni az akril festék színeit.

Ötlet és kivitelezés: Stamperia, Kreativpartner

 

Remélem tetszett összefoglalóm,


Jó kreatívkodást kívánok,

Birkásné Kriszti

Kreativpartner webáruház

Ha tetszenek írásaink, iratkozz fel hírlevelünkre és a tippek, ötletek mellett ajándék akciós kuponokat is küldünk, hogy kedvezménnyel szerezhesd be kedvenc hobby és dekorációs alapanyagaidat.

ITT KÉRHETED HÍRLEVELEINKET ÉS AZ AJÁNDÉK KUPONOKAT: