kreativpartner ötletek, blog

Fimo gyűrű készítése - felületmintázó használata

2015.10.20 09:55

 

FIMO gyűrű készítése - felületmintázó gumilap használatával.

Nagyon érdekes felületi mintákat hozhatunk létre süthető gyurmából készült tárgyakon. Mi most egy gyűrűt készítettünk FIMO gyurma és felületmintázó gumilap segítségével.

 

FIMO gyűrű

 

Olvasd el blogunkat, hogyan...

A gyűrű elkészítéséhez alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

 

Első lépésben szedjünk le egy csipetnyit a fehér FIMO süthető gyurmából. Kezünk melegével puhítsuk meg, majd jó alaposan nyomjuk bele a kiválasztott felületmintázó gumilap redőibe.

felületmintázó gumilap

 

Ha jól elsimítottuk és belenyomkodtuk a résekbe, akkor FIMO formázó kés segítségével óvatosan szeleteljük le a felső réteget addig, amíg csak a résekben marad gyurma. Vigyázzunk, hogy a résekből ne húzzuk ki a süthető gyurmát, ezért a felületmintázóval párhuzamosan és óvatosan mozgassuk a FIMO kést.

FIMO formázó kés használata

 

Ha elkészültünk a felületmintázó előkészítésével, akkor fekete FIMO soft süthető gyurmát nyomjunk rá egy peremes gyűrű alapra oly módon, hogy egyenletesen eloszlatjuk a felületen. A felesleget vágjuk le, képezzünk szép, kicsit domború felületet a fekete FIMO gyurmából a peremes gyűrű alapon. A gyűrű alapra rádolgozott fekete FIMO gyurma felületet ezután nyomjuk rá a felületmintázó gumilap fehér FIMO gyurmás részére.

Ékszer alap - FIMO

 

Kicsit nyomkodjuk meg úgy, hogy a két gyurma felület egymásra ragadjon, de oldalra ne nagyon mozgassuk, nehogy elmossuk a mintát. Pár másodperc nyomkodás után óvatosan válasszuk el egymástól a gyűrű alapot és a felületmintázó gumilapot.

Az eredmény egy érdekes mintájú gyűrű felület lesz.

A FIMO gyűrűt a többi süthető gyurmából készült alkotáshoz hasonlóan 110 celsius fokon süssük ki 25-30 perc alatt sütőben. Megkeményedés után, ha a gyűrű alapból "kimozog" a gyurma, célszerű egy csepp ragasztóval odaerősíteni.

 

FIMO gyűrű felület

 

Természetesen a felületmintázó gumilap segítségével bármilyen felületre készíthetsz hasonló technikával gyönyörű mintákat. 4 féle mintából válogathatsz a felületmintázó esetében, melyeket megtalálsz a kreativpartner webáruházban.

Még egyszer a kész gyűrű:

 

FIMO gyűrűFIMO gyurma gyűrű

 

Az alapanyagokat pedig csomagkedvezménnyel itt találjátok: FIMO gyűrű

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

 

Kriszti

kreativpartner webáruház