Kreativpartner webáruház - Ha az alkotás örömét keresed - AKCIÓINKÉRT KLIKK IDE

Kérdésed van? Írj nekünk! info@kreativpartner.hu

Kreativpartner ötletek, blog

Fimo Kids csomag

Birkásné Kriszti
Birkásné Kriszti
2016.01.04 11:21
Fimo Kids csomag

 

FIMO Kids csomagok - nem csak gyerekeknek

Kipróbáltuk a FIMO Kids csomagokat. Remek időtöltésnek bizonyult, gyerekekkel együtt is hatalmas élmény, amikor összeáll a kész figura.

A FIMO Kids termékcsalád a FIMO süthető gyurmák elsősorban gyerekek részére kifejlesztett gyurmacsaládja. A gyurmák mellett számos egységcsomag is kaialkításra került, ahol a gyerekek érdeklődési köreinek megfelelő figurákat lehet megformázni. A leírások lépésről lépésre, mutatják a formázási folyamatot, így a FIMO Kids csomagokkal mindenki sikerélményhez jut.

A számos FIMO Kids csomag lehetőség közül (lovagok, dínók, háziállatok, robotok, hercegnők, lovak stb.) közül, mi most egy lovag megformálásának lépéseit mutatjuk be.

 

Első lépésként a törzs és a karok kialakítása történik. A FIMO Kids viszonylag puhább gyurma típus, így még a gyerekek is könnyen tudják alakítani a formákat. A törzshöz és a karokhoz kék színű FIMO Kids gyurmát használtunk.

 

FIMO Kids               FIMO Kids

 

Második lépés a lábak és a kezek. Ezeket sárga FIMO Kids gyurmából készítettük. A lábak kisebb golyók ellapításával a kezek pedig hengerek végének kézfejjé formázásából alakulnak ki.

A kezek után a vállrészt elfedő páncél és a testpáncél jön, zöld színű FIMO Kids gyurmából. Itt használunk először pontozást a széleken, a páncél hatás eléréséhez.

 

FIMO Kids               FIMO Kids   

A fej és a sisak az utolsó előtti lépésünk. A fejhez rózsaszín vagy testszínű FIMO Kids gyurmát, a sisakhoz pedig ismét kéket használunk. A fej egyenlőre egy gömbbé gyúrt golyó. A sisak 3 lépésben készül. Először egy lapos négyzetet kerekítünk a tarkóra, majd egy félkört a fejbúbra, ezeket összesimítjuk. Végül pedig a sisakrostélyt formázzuk meg, és rovátkákkal jelezzük a "rostélyosságát."

 

FIMO Kids               FIMO Kids

 

Utolsó lépésekként a szemek, száj és orr valamint a harci balta következnek. Az orr egy icipici testszínű FIMO Kids gyurma darabka, a szemek és a száj pedig csak be lett nyomva FIMO formázókéssel. A balta nyele testszínű henger, az éle zöld FIMO Kids gyurma.

Hasonló technikával készült a lovag társa is, illetve ez alapján bármilyen figurát elkészíthettek FIMO Kids gyurmákból vagy FIMO Kids egységcsomagok segítségével.

 

FIMO Kids               FIMO Kids

 

Végezetül két javaslat. Először is mindig moss kezet színváltások között, mert egyébként könnyen átviszed egyik színt a másikra és maszatos lesz a figurád. Törölköző helyett használj papírtörlőt, mert a törölköző apró szöszmöszei is ráragadnak a gyurmára.

Másodszor pedig javasoljuk a FIMO gyurmázó eszközöket, mert ezek segítségével nagyon jól lehet alakítani, összedolgozni a figurák részeit.

FIMO Kids csomagokat itt találsz: FIMO Kids csomagok

FIMO formázó eszközöket itt találod: FIMO eszközök

FIMO gyurmákat pedig itt találsz: FIMO gyurma

 

Jó kreatívkodást kívánunk.

 

Birkásné Kriszti

kreativpartner webáruház